Intervju med Linea Ostile

Att scenen i Italien lever starkt och frodas även så här 2016 råder det kanske inte någon större tvekan om. En av de nya italienska akter som plockat upp fanan är RAC-bandet Linea Ostile. Midgård Magazine har tagit ett snack med bandet och bland annat fått höra om att de arbetar på sin första fullängdare.
 
 
 
Skulle du vilja ge oss en bakgrundshistoria över bandet, medlemmarna, line-up ect.
Bandet var en skapelse av Christian, för han ville ge musikalisk röst åt vårt land. Bandet bildades i början av 2012 genom att spela flera covers på italienska band innan vi började skriva på eget material. Medlemmarna är: Christian på sång, Simone på bas, Michele på gitarr och Simone på trummor.

Bandmedlemmarna är ju från 2 olika städer. Hur ofta får ni tid till att repa?
Christian och basisten Simone kommer från Bolzano, Michele och trummisen Simone kommer från Trento. Det är inte så stort avstånd mellan våra städer, endast 50 km. Så vi brukar träffas en gång i veckan för att repa och för att få en ursäkt till möjligheten för att dricka lite öl tillsammans över glada skratt.

Drygt 3 år sedan som ni släppte er demo nu. Börjar det inte bli dags att vi snart får höra nytt material ifrån er?
I just dessa dagar så håller vi på med att avsluta inspelningen av vårt första album, som är tänkt att släppas under första halvan av 2016, hoppas vi. Albumet kommer att innehålla 10 spår (9 nya låtar och en cover). Det har varit lite olika problem som gjort att väntetiden mellan demon och detta kommande album har gjort att det har dragit ut så på tiden. Vi hoppas att folk fortfarande kommer ihåg oss.

Kommer ni att ha något speciellt koncept på innehållet av den nya skivan, eller blir det som på demon, en mix?
Det kommer inte att finnas något direkt koncept som förenar låtarna. Det kommer istället vara varierande teman, möjligen gäller även detta soundet. En del låtar kommer att vara hårda medans andra mer melodiska, men i grund och botten så förblir riktlinjen gedigen oldschool RAC. Direkt och rakt på utan alltför många krusiduller.

Hur ser rörelsen ut i ert område?
I vårt område, som är i nordöstra Italien, är rörelsen väldigt aktivt när det gäller konserter, tillställningar och konferenser. Överlag så skulle jag nog kunna påstå att scenen i Italien är i allra högsta grad levande. Kanske vad som saknas är bättre samarbete mellan olika aktörer när det gäller organiserandet av större evengemang.
 
Några organisationer som ni stödjer?
Vi stöder VFS (Veneto Fronte Skinheads). Vi har ett sakförhållande till alla äkta Italian skinheads och vi samarbetar gladeligen med alla initiativ som föreslås.Samarbeten är viktiga för att hålla scenen enad.

Ni har ju gjort några livespelningar. Några minnen ni kanske vill dela med er av?
Förra året gjorde vi endast några få spelningar, vi hade lite varierande problem inom bandet. Men de två tidigare åren hade vi däremot några spelningar som gav bra minnen. Några av de bästa spelningarna vi haft och som vi aldrig kommer att glömma är utan tvekan "Sei diventata nera" fest, i Sardinia som hade en underbar festivalatmosfär. Konserten för att fira 20 år av "Varese skinheads" i Varese och sist men inte minst vår lilla tripp till Lyon där vi spelade för Blood & Honour Hexagone.

Vad är det bästa med att stå på scen?
Vi älskar att få spela live och se publiken framför oss stå och sjunga med till våra låtar. Detta får en att inse att man gör ett bra jobb och att meddelandet i våra texter har nått fram till lyssnaren.
 
 
Om man vill komma i kontakt med bandet, vart vänder man sig då?
Om någon vill komma i kontakt med oss är det lättast att vända sig till oss via Facebook eller via mail lineaostile@hotmail.com. Vi ställer mer än gärna upp på att spela utanför Italien och även Europa och vi utvärderar varje förfrågan som vi får.
 
En tuff en. Lista dina 10 allra bästa album.
I osorterad ordning:
Il leone ruggisce ancora - Peggior Amico
Non cambieremo mai - Dente di Lupo
Thule - Legion 88
Auftrag Deutsches Reich – Stahlgewitter
Face the aggression - Condemned 84
All skrewed up – Skrewdriver
Une Force, Une Cause, Un Combat – Evil Skins
Stronger Than Before – Brutal Attack
The Good, the Bad & the 4 Skins – 4 Skins
Hail the new dawn - Skrewdriver

Tack så mycket för din tid. Lämna gärna ett sista meddelande.
Vi vill tacka dig för denna intervjun, alla våra fans för stödet  och vi vill passa på att påminna er om att det nya albumet snart kommer att finnas tillgängligt väldigt snart!!! Stay tuned!!!

Linea Ostile
 
Följ Linea Ostile på Facebook
 
 

Kommentera här: