Intervju med Katastrof

Alltid trevligt när det dyker upp nya band som vågar sjunga om att vår historia, kultur och folk är hotat. Sen är det samtidigt också väldigt kul och se att det finns flera arrangörer som vågar boka nya och okända band. Katastrof är från nordöstra Italien, och de släppte sitt första minialbum under början av året 2015. Kort sagt; ett spännande band som vi vill titta lite närmare på. Med anledning av deras släpp "Guerrieri del Nord-Est" ställde vi några frågor till frågor till bandet.
 
 
Skulle ni vilja ge våra läsare bakgrundshistorien om Katastrof?
Allting började med en resa till Tyskland 2012, vi skulle närvara vid en RAC-festival där Lunikoff skulle uppträda, strax efter det så bestämde vi oss för att bilda ett band och samlade ihop ett gäng som ville vara med på noterna.
Vi har sedan dess haft en del förändringar i besättningen (7st om jag ska vara exakt! och det är bara grundarna, Wallace och Animale som har överlevt hela vägen), men nu fram till idag så känns det som att vi har funnit oss en fasthet, som kan tillåta oss fungera korrekt och ständigt.

Hur skulle ni vilja beskriva situationen i nordöstra Italien?
Ganska så tragisk: det ser ut som om att vi är invaderade utav självutnämnda flyktingar, marionetter i ett globalt verk för en förintelse av vår historia, kultur och traditioner.
Lyckligtvis, nordöstra Italien är ett historiskt fredat område och vi är obenägna till att ta emot dessa inkräktare. Vanligt folk, i de mindre byarna, tänker inte acceptera det lidande som denna invasionen för med sig, utan kommer fortsätta sina liv på det traditionella sättet.
Där finns en hel del nationalistiska och även andra politiska partier som kämpar på i frontlinjen, de försvarar vår historia och våra traditioner. En av dessa, den äldsta i den italienska skinheadrörelsen, är VENETO FRONTE SKINHEADS.

Hur har fansen tagit emot släppet av ert första minialbum?
Vi kan säg att den har tagits emot mycket bra! Det nya minialbumet släpptes i februari 2015, vi har sålt över 400 av dem (på en rysk webbplats har skivan laddats ner mer än 800 gånger), den har gjort att vi har fått göra många konserter här i Italien. Vi är väldigt nöjda med det resultatet som tillåter oss att bli kända över hela Europa.

Skulle ni vilja introducera “Guerrieri del Nord-Est”?
Introt har gjorts utav vår vän Federico från Bolzano, en musiker som behärskar säckpipa. Vi fann intresse i att vi ville börja med en krigsmarsch med just detta instrument.
Med låtarna "Guerrier del Nord-Est" och "Veneto combattente"  vill vi beskriva och förhärliga vårt land och vår forntida historia, från “la Serenissima” (Repubblica di San Marco), som präglas av ett djupt territorium.
"Prega il tuo dio" och "P.S." är 2 låtar som är båda mycket snabbare och mycket argare. Vi ville också hylla Erich Priebke, så vi har gjort en låt tillägnad han också som finns med på skivan.
Sista låten, "Niente goal", en låt som både driver och retas med alla dessa ultras antifascister, framförallt Virtus Fans of Verona-grundaren, en välkänd antifascist.
På original versionen av minialbumet fanns också en cover på Landsers låt "88 Rock and Roll Band", en duetinspelning med Acciaio Vincentes sångare, men på grund av de hårda censurlagarna (albumet producerades i Tyskland), så fick man inte ha med låten. Men om du vill höra den så har vi lagt upp den på Youtube, för att ge er en möjlighet att få höra den ändå.

Ser att ni redan har blivit bokade inför en spelning som kommer att äga rum i Frankrike i år. Kan man säga att detta blir er första spelning i Frankrike? Hur känns det?
Ja, detta kommer att bli första gången för oss i Frankrike. Det är en stor ära för oss att få spela inför en så betydande scen, tillsammans med band som Bunker 84 dessutom, och speciellt tillsammans med våra bröder av BLOOD & HONOUR HEXAGONE, som vi känt i många år, bra killar som kämpar på i ett sånt utsatt land som Frankrike är idag. All heder till dem!

Hur har era andra utlandsspelningar varit? Ni kom ju nyss hem från Polen. Men ni har väl också varit i Serbien vad jag kan förstå?
Under 2015 gjorde vi måna spelningar i Italien och under juni fick vi chansen att spela i Kroatien för BLOOD & HOUNOUR CROATIA, det blev en helt otrolig och oförglömlig natt ute i skogen med floder av öl och fantastiska människor!
I augusti for vi till Serbien, ännu en lyckad konsert, känner nu djupt för de killarna från Novi Sad, som mötte oss med en stor gästfrihet och stöttade oss när vi stod på scen och sjöng våra låtar. Oförglömligt!
Nu i januari 2016 spelade vi i Warsawa, Polen, en enastående konsert! Den polska publiken var fantastisk! Detta var en av de allra bästa spelningarna någonsin.
Det är för oss ett sant nöje att få spela inför våra östeuropeiska bröder. Ett starkt folk som stödjer band på ett sånt fantastiskt sätt, och skapar en sån galen energi! HAIL SLAVIC WARRIOR!
 


Är ni i bandet politiskt aktiva utöver musiken, och vad enligt er mening är det bästa sättet att leda folket ut ur den avgrund som vårt folk och nationer står inför?
Det finns inget annat sätt bortsett från att slå tillbaka på alla fronter i denna rådande situation. Att skapa musik som sjunger om att försvara vår kultur och historia är ett av de medel. Inte förrän när folket har insett värdet av den gemensamma historien de delar, kommer de inte att göra sig villiga att kämpa mot det som hotar den. Jag är övertygad om att när folket väl kommit till insikt, då kommer viljan till att försvara sig mot dessa motsättningar mot de system som bara är ute efter att förslava och undergiva folket till en tanke som vill bryta ner Europa oavsett vad.

Vilka är era musikaliska inspiritationer?
Först och främst, hela den tyska musikscenen, från Landser till att börja med; och så klart från den venetianska musikscenen, inspirerade av band som Peggior Amico.
Personligen, vi är alla inspirerade av 'old school' RAC. till NSBM, till Heavy metal och hårdrock. Tidigare så har Animale sjungit i 2 Trash metal-band, Sir Wallace spelat trummor i olika RAC-project och Geppo har spelat gitarr i Strappo.

Hur blev ni nationalister?
Alla medlemmar av Katastrof är nationalister och medlemmar av VENETO FRONTE SKINHEADS. Alla kom vi in i rörelsen redan under unga år. För det kom från våra familjer, som bor och lever i ett land som både är hårt och rikt på historia av ett folk med en stark vilja att fortsätta leva på ett traditionellt sätt, att följa ideologi är något som borde finnas med i DNA:t hos varje europeisk patriot.

Men är det inte svårt at vara öppen med att vara nationalist i Italien?
Ja, definitivt. Vi lever under ett system som använder speciellt uttagna lagar mot alla former av nationalistiska rörelser, en politiskt egen klass som varhelst kommer att stå inför svårigheter, måla upp en fascistisk fara så att de kan rättfärdiga deras angrepp. Staten gör allt för att stoppa och rapportera om unga patrioter som käpar mot detta ruttna system...men de kommer aldrig att kunna stoppa floden nu...ALDRIG!

Några andra planer för framtiden för bandet?
Vi arbetar just nu på några nya låtar, inspelning av dem kommer om ett tag. Vi arbetar också just nu att få fram ett splitalbum tillsammans med detta fantastiska slovakiska bandet Old Firm, som vi hoppas kommer att släppas någon gång nu under våren/sommaren 2016. Och självklart, mer spelningar! Både i Italien, men också i Tyskland väntas bli av i år.

Tack så mycket för intervjun, och lycka till! Jag lämnar de sista raderna över till er.
Många tack till Midgrd Magazine för denna intervjun, vi hoppas verkligen att vi en dag kan få komma till Sverige för att spela!
Följ oss gärna på Facebook och joina gärna på våra spelningar vart det än blir, ni kommer inte att ångra er!
 
Följ Katastrof på Facebook
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

👍

Kommentera här: