Resistance är tillbaka!

Nordamerikas mest kända bolag och distributör av nationell musik är tillbaka med nya ägare! Det är ingen hemlighet att rock och andra former av populärmusik har fått ett starkt fäste hos många av våra ungdomar idag. På grund av detta så har musiken blivit ett mäktigt redskap för att forma våra ungas sinnen idag. Därför är frihetsrocken ett viktigt medium för att föra ut vårt budskap till många som vi aldrig hade kunnat nå va det skrivna ordet.
Det är viktigt att vi når ut till våra unga innan de experimenterar med narkotika, homosexualitet eller rasblandning. Unga människor utmanar alltid auktoriteter, och frihetsrocken kan tillfredsställa denna rebelliska drivkraft samtidigt som den för ut ett positivt budskap. Möt Resistance.
 

Resistance har haft under åren en turbulent tid, mest på grund av själviska ägare. Hur ser ni på det och hur ska ni få gamla kunder till att våga lita på er?

Skillnaden nu genom att driva detta bolag så har vi inte några som helst band knutna till någon av de tidigare ägarna av Resistance Records. Jag vill också nämna att dessa tidigare ägarna var inte det värsta, det fanns värre folk som drivit WP bolag, en del av dessa bolag finns än idag. Förhoppningsvis och så småningom kommer vi att vinna förtroende hos kunderna genom att göra det vi ska göra. Vi kommer inte att tigga om detta förtroende, vi kommer se till att förtjäna det.


Vad hoppas ni att kunna uppnå med bolaget?

Hålla den igång till att börja med; visa antifas, rasförrädare och andra fiender att vi inte kommer att tystas.

Kommer ni att nypressa några gamla släpp som varit utsålda sedan länge? 

Självklart! En del av det här är ju den bästa musiken som någonsin spelats in och måstehöras av alla!Har ni varit i kontakt med några band än?

Ja, en hel del av dem är glada över att bolaget är tillbaka och även glada över vilka människor de är som driver det nu. Vi är inte några nya killar, vi har tidigare arbetat med andra bolag i många år nu och de flesta känner oss väl.

För oss svenskar tror jag släppet av Totenkopfs debut på vinyl kommer att intressera många! När kan vi förvänta oss att den släpps?

Mycket bra skiva faktiskt och vi var väldigt glada när vi fick reda på att Resistance har upphovsrätten till den här versionen. Den bör vara ute om ungefär 2-3 månader förutsatt om den inte skulle fastna i pressen allt för många gånger haha. Blodsband Productions deltar i denna återutgivning denna plattan kommer att bli lätt tillgänglig för er i Sverige.

Att ta över ett bolag så misstänker jag att du måste ha ett stort intresse i nationell musik. Så vad är dina favoritband?

Som jag nämnde tidigare så har vi gjort det i många år nu ja, "intresset" finns definitivt här. När det gäller favoritband, alla Resistance-band är bra :)

Är det viktigt att använda musiken som vapen tycker ni?

Därför att det fungerar. Fienden använder det i sitt syfte, varför skulle vi inte göra det?

Nationalister som laddar ner musik då. Era tankar kring det?

Jag oroar mig verkligen inte så mycket över det i sig alltför mycket. Om någon gillar att virus etc via servrar från vem vet var ifrån och lyssna på dålig mp3-kvalitet på ena sketna datorhögtalare så är det deras problem. Jag föredrar att skippa att köpa en öl för att istället köpa något med hög kvalitet som jag kan njuta av att ha och lyssna på med rätt utrustning.

Någonting annat utöver musik som ni kommer att producera? Magasin, klistermärken, kläder ect?

Tiden får avgöra. Från och med nu vill vi fokusera på att släppa musik. Tryckta tidningen kommer förmodligen aldrig att hända igen, det är för dyrt att göra och distribuera och det finns för få människor som är intresserade av sådant att det skulle göra det värt det.


Kommer det vara möjligt för oss utanför staterna att beställa ifrån er?

Tyvärr inte. Portopriserna i USA är för höga och posttjänsterna är opålitlig i många länder. Det finns också länder som kommer att beslagta vissa poster. Lyckligtvis har vi pålitliga distributörer i många länder så allt bör och kommer att finnas tillgängligt lokalt, utan att behöva betala för mycket för porto och riskerar att ha dina paket tappas bort, stjäls eller konfiskeras. Den officiella distributören för Resistance i Sverige är Blodsband Productions, bara för er att ta kontakt med dem för att komma åt våra produkter!

Har ni fått upp en hemsida ännu?

Webbplatsen är igång redan. Inte mycket på det ännu, det är fortfarande under kraftig konstruktion men förhoppningsvis snartkommer den att bli något värt att visa för alla. http://www.resistance.com/

Tack så mycket för din tid! Några sista ord till Sverige innan vi avrundar?

Ta erat land tillbaka! Gör så många barn som det krävs för att se till att det inte finns något utrymme för de bruna och svarta angriparna så att er regering inte kommer att ha några pengar att ge till dem!

Följ Resistance på Facebook

Några klassiker från Resistance: