Intervju med Escuadron 88

Scenen nere i sydamerikanska Uruguay är inte stor, men inte heller konstigt med tanke på situationen och de konsekvenser man kan räkna med om man vänder sig mot det rådande systemet. Vi har tagit kontakt med några av de som var med från början då vit stolthet tog sig form, och det är bandet Escuadron 88. Vi har låtit Sebastian, bandets grundare vara ambassadör för Uruguay om dess situation som land och folk, nationell opposition och så klart; deras musik.
 
 
 
Hej! Skulle ni vilja presentera bandet Escuadron 88?
Hälsningar. Bandet bildades under 1996-1997, och vi är det första WP skinhead bandet i vårt land. Vi hann bara vara aktiva i ett par år eftersom flera medlemmar fängslades mellan 1999 och 2001. Under 2002 försökte vi att omgruppera bandet, men utan framgång. NS-scenen var fortfarande väldigt tyst fram till 2009 på grund av den starka förföljelsen av skinheads. År 2012 fann bandet tre nya medlemmar; Ganda på trummorna, Lucio spelar bas och Laika på gitarr. Sebastian är den enda medlemmen från den ursprungliga formation. Escuadron 88 har deltagit i många konserter i Uruguay, Argentina och Brasilien. Bandets album är; en dålig kvalitets demo från 1998, en split med fyra låtar under 2013, samma år kom det första albumet "Urban Warriors", och 2015 EP:n "Resiste". I år kommer vi att delta på ett samlingsalbum; "Independencia y Revolución", som har med många RAC / WP band från Sydamerika.

Hur ser det ut nere i Uruguay dagar som dessa? Har det bara gått utför sedan vänstern tog över 2004?
Ja, de röda har varit i regeringen i mer än 10 år nu, och för varje år går vårt land och blir mer och mer dekadent. De förstör västerländska värden i vårt samhälle. Vänsterkanten tog med sig sina socialistiska lagar som legalisering av marijuana, fri obegränsad abort och homosexualitet. Även kriminaliteten och drogmissbruket har vuxit snabbt under de senaste 10 åren. Uruguay tar emot en hel del invandrare också, mestadels negrer från Västindien och peruaner. Traditionellt har vårt samhälle formats ur en stor arbetarklass av europeiska ättlingar, främst från Spanien och Italien. Numera förändras detta på grund av de låga födelsetalen av vita människor och samtidigt växer befolkning tack vare svarta och rasblandade. Tyvärr har den vänstern lyckats med denna agenda...

Uruguay har ju ingen allmän värnplikt. Men armén verkar vara intresserade av att vilja rekrytera homofiler?
Vi har aldrig haft någon värnplikt någonsin, och ja, de vill ha en del homosexuella rekryter. Uruguay har förvandlats till ett jävla paradis för bögar. De går på gatorna håller varandra i handen och kyssas framför barnen, det är äckligt. Gay lobbyn är mycket kraftfull i vårt land, det finns homos i politiken, ekonomin och säkert i armén också.

Är det lätt att introducera Vit nationalism i Uruguay?
Tyvärr har folk ingen raslig stolthet i Uruguay, så den vita nationalismen har aldrig varit populär här alls. De flesta människor hatar vita nationalister, och det finns antirasistiska och antifa grupper. Vi lever i ett "rasligt självmord" i Uruguay. Minoriteterna kan och får vara stolta över sin ras, medans vi inte kan säga att vi är stolta över att vara vita utan att bli kallad för "rasist", och anklagas för diskriminering och även skickas till fängelse.

Hur lyckades du själv då bli introducerad?
Jag har varit stolt över mina europeiska förfäder sedan barnsben, och jag förstod aldrig varför jag skulle skämmas för det. I skolan; lärare predikade mångkulturalism och ljög om vår historia. Den vite mannen skapade stora civilisationer och förde framsteg till varje land som han gick igenom. Jag har ingenting att skämmas för, jag är stolt över att vara vit.

Redan 1996 bildade vi det första WP skinhead gruppering i Uruguay med några vänner till mig. Under dessa dagar redigerade vi också en NS musik fanzine som kallades "Orgullo Skinhead" (Skinhead Pride) och samarbetat med 14WordsPress och Katia Lane.

Vi hamnade i fängelse år 1999 bara för tillhörde en vit stolthet supportergrupp. Detta har inte avskräckt oss och vi har fortsatt hålla kampen vid liv för våra idéer. Men mellan 2001 och 2004 utbröt flera gatustrider, som lämna nästan varenda uruguayansk skinhead i fängelse. Detta fick vi dra lärdom utav och fick oss till att arbeta på ett annat sätt.

Numera har de flesta av oss barn, och för mig att uppfostra mina döttrar är det viktigaste i mitt liv eftersom jag har alltid levt efter de 14 orden. Kampen för en framtid för vår ras och våra barn fortsätter, och Escuadron 88 är ett sätt för oss att fortsätta Kampen.

Är du/ni involverade i någon organisation?
Att tillhöra en organisation som förespråkar vit stolthet i vårt land är olagligt...

Kan man ens vara öppen med sina politiska åsikter i ert land?
Säger du att du inte håller med den så kallade "demokratin" så gör det dig till en ProScript, och du kommer så småningom att bli fängslad. Så, har du nationalsocialistiska eller fascistiska åsikter så kan du räkna med att bli förföljd. Som jag sa i föregående fråga; att bilda en organisation med dessa "politiskt inkorrekta" åsikter, det är olagligt.

Och hur kom du fastna upp att göra musik?
Det fanns inte något RAC-band från Uruguay innan oss, vi var pionjärerna som fick denna musik till vårt land. Som alla till en början, brukade jag lyssna på Oi! och hardcoreband. Då visste jag några RAC-band som slog rakt in i mitt sinne hahaha. De första WP /
RAC band jag lyssnade på var Skrewdriver, Division 250, Klan och Estirpe Imperial.
 
 
Skulle du vilja presentera ert nya släpp "Resiste!"?
"Resiste" spelades in i april 2015 och den har 4 låtar.

"Indignados" (Upprörda); det är en sång som handlar om att förvägra denna dekadenta värld, och om vår stolthet för vår ras aldrig kommer att dö eftersom vi aldrig kommer att ge upp.

"Occidente" (Väster) kommer som nästa spår. Som namnet säger, det är en sång om att försvara våra verkliga värden och den västeuropeiska kulturen.

Det tredje spåret "Ruta 88" (Route 88) är tillägnad Ganda (vår trummis) och alla motorcyklister som är stolta över sin ras.

Den sista låten "Resiste" (Motstånd) handlar om att stå i en värld i ruiner, motstånd. Bättre tider kommer kamrater, då kommer vår fana vaja igen!
 Har Uruguay haft några historiska personer som har påverkat vita nationalister?
Nej, som jag sa, den vita nationalismen i vårt land är det något nytt (sedan 1996) och vi påverkas inte av någon historisk karaktär, eftersom, enligt vår mening, ingen har öppet försvarat vit stolthet innan.

Musikscenen i ert land. Är det stor? Eller är ni en del av en större scen tillsammans med andra sydamerikanska band?
Nej, i vårt land är scenen liten, vi är några skinheads och sanna NS. På senare tid så kämpar vi inte bara mot antifa avskum, men också mot de white trash som går klädda som skinheads och använder våra symboler, som har en livsstil som är helt oenig med de nationella socialistiska principerna.

Lyckligtvis har vi skapat en skinhead front med våra bröder och systrar från Argentina och Sao Paulo (Brasilien). Skinhead front arrangerar konserter, evenemang och snart finns också en butik med CD-skivor och t-shirts.

Hur är det med livespelningar för Escuadron 88?
Vi älskar konserter, det är vad vi gillar mest. Här i Uruguay har vi organiserat några konserter, med en liten mängd människor, vi spelade bara för våra vänner. Men under de senaste åren har vi deltagit i en konsert i Brasilien med 60 personer ungefär, med andra band som Zurzir (Brasilien) och Pelea de Ratas (Chile). De två största konserterna vi spelat på var i Buenos Aires inför ca 100 personer och våra bröders band från Argentina Fides, Gladius och Nos Hicimos Respetar.

Människor har berättat att vi låter mycket bättre på livekonserter än på våra album. I min mening är detta bara för att vi inte är ett studioband. Vi är ett band med starka känslor för kärleken för vår ras, och hat mot NWO (Nya Världsordningen) som vill förstöra den. Det är därför som vårt sound är kraftfullt och aggressivt.
 

Vilka band föredrar du att lyssna på?
Jag hade lyssnat på RAC i 20 år, det är svårt att säga, men om jag måste välja så föredrar jag 90-talets band som División 250, Klan, Ultrasur, Brigada NS, Max Resist, Bully Boys, Nordic Thunder, Aggravated Assault, Chaos 88 , Natural Born Killers, ADL 122, Sud XT, Peggior Amico, Celtic Warrior, No Remorse, Konkwista 88, Kolovrat, etc. Jag lyssnar också på nya band som Bronson, våra bröder Fides Skins från Argentina, Bloodshed 88, och flera spanska band . Också som viking rockband från Sverige; Ultima Thule, Hel, Pluton Svea naturligtvis, och Steelcapped Strength (bäst enligt min mening).

Vad är de framtida planerna för Escuadron 88?
Nästa månad planerar vi att spela in två nya låtar för Skinhead Front sammanställningen som kommer att kallas "Independencia y Revolución" tillsammans med Gladius, Fides y NHR, Pelea de Ratas och Infractores från Brasilien. Vi är också inbjudna till en konsert i december.

Nästa år kommer vi att spela på några konserter och finna tid till att komponera nya låtar.
 
 


Tack för intervjun. Jag lämnar de sista raderna till dig.
Tack till dig Andreas för att du ger oss detta utrymme i Midgård Magazine och gett oss möjligheten till att nå Sverige och många andra europeiska länder, tack så mycket.

Vi vill också bjuda in läsarna att ladda ner vår musik och titta på våra klipp på Youtube eftersom vi kör ut ur CD exemplar just nu. Vi hoppas kunna få spela i Spanien och Italien inom ett par år.

En hyllning till alla skinheads från Sverige och Europa, glöm aldrig vad vi kämpar för, 14 ord !! WPWW