Intervju med T[error]sphära

Lite tyngre beatdown hardcoreband är vi mest vana vid att få höra från Östeuropa och Ryssland. Men ifrån Tyskland hittar vi detta ödesmättade, atmosfäriska och aggressiva bandet T[error]sphära. Jag tänkte att jag skulle grilla dessa herrar på lite svar angående styrka, diciplin, musik och träning. Det slutade ju såklart med att det var jag själv som blev mörbultad med fakta och lite skamkänsla över att jag själv inte tagit träningen på så stort allvar. Hoppas att jag inte är ensam om det efter att ni har fått tagit del av denna intervjun.

 
 
Tjena grabbar! Vågar man verkligen göra en intervju med ett band som kallar sig för T[error]sphära?

Hälsningar till både dig och era läsare särskilt i Sverige! Uppenbarligen så vågar du att göra en intervju med oss från T[error]sphära. Kommer nog gå bra detta ska du se. Ok, då kör vi då.

Vad trevligt. Jag är först och främst väldigt nyfiken på ert val av bandnamn, hur och varför kom ni fram till det valet?

Namnet på bandet skapades under en längre fas av både arbete och kreativitet. Vi skulle inte använda oss något som var varken tyskt eller engelskt namn. Vår gitarrist, som tillbringade sin tid på den tiden i fängelset av politiska skäl, tog sin tid (han hade uppenbarligen en hel del tid att tillbringa där) att sitta ner och försöka komma på ett bra bandnamn som kunde nå lyssnarnas sinnen med en djupare innebörd och samtidigt låta bra också.

Ordet Terror är både djärvt och enkelt, provocerande och på vissa sätt polariserande, och det inkluderar, i IT-världen används ordet ERROR som beskriver ett fel i ett program eller ett system. Så vi har redan två aspekter i ordet TERROR. Egentligen så är det vi som konfronteras av ett system som terroriserar oppositionen genom att ge staten all kraft som behövs för att bedriva den (till och med på ett kriminellt sätt). Och inte att glömma deras fientliga politiker som går emot människorna och deras identitet för att förstöra traditionella värderingar och naturlagar. Med termen ERROR vill vi uttrycka att hela systemet är fel för sig själv. Ett fel som måste avslöjas och tas bort i sin nuvarande form. Iaf, detta system kommer att eliminera sig själv under de närmaste åren, eftersom det bryter mot matematiska fakta och naturens lag. Det är det här som är systemets leverne samt vad de själva propagerar för och det kommer inte att fungera alls.

Ordet "Sphära" inbegriper igen två ord som kan anpassas med "T[error] utan problem. I dessa tider är vi placerade (faktiskt sedan decennier) i en malström av revolutioner, en påverkan av krafter på flera nivåer, i en " sfär" som formats av en tidsålder av Kali Yuga som påverkar vårt land, vårt folk och hela vårt liv på ett mycket tydligt och kränkande sätt. Dessa aspekter kommer att påverka Europa, som vi betraktar som en plats värda att leva och kämpa för, på ett dödligt sätt.

Denna utveckling är fatal! Inte bara för vår existens. Det kommer att bli ödesdigert för kommande generationer av det europeiska folket. Det blir början på en så kallad "one world era" organiserat efter Kalergi-principen som syftar till att vara oåterkalleliga, något som de rankade politikerna uppskattar.

Detta leder oss till ordet "Ära" (era) i "T(error)sphÄRA. Vi är på väg rakt in i en era av förstörelse. Statusen för utvecklingen visar oss, att (baserat föreställningen om motsvarande yrkeslitteratur) de syftar för en förintelse av vår homogena ras.

Därför, som nonkonforma musiker och politiska aktivister, är det vårt mål att vända denna "Terror" (som används mot oss) på ett realistiskt sätt. Vi vill spegla den mot detta system för att påskynda den oundvikliga kollapsen av sig själv, för att driva den till sitt misstag och att platta vägen för en bättre tid (era) för de kommande generationer av vår sort där de inte utsätts för en atmosfär av degenererande influenser. Allt detta kommer tillsammans i vår bandnamn T(error)sphära.

 
Ni håller ju er till det tyska modersmålet i era texter. Hur beskriver du dina texter för en som inte förstår språket?

Först av allt, våra texter är baserade på våra personliga och våra sociala uppfattningar, som nästan uteslutande är av ett negativt slag. Det spelar ingen roll om det är drogmissbruk, promiskuitet, abort, våldtäkt / barnmisshandel. Allt det här är ett tecken på att det är fel på detta samhälle.

Vi har en apokalyptisk syn det som händer i denna värld och vi propagerar för en konsekvent bana som vägrar denna "moderna värld" och dess bakterier.

Men det räcker inte för oss att namnge och markera fel eller bara höja det moraliska pekande fingret utan att agera. Istället hänvisas det i våra texter till stora och starka personligheter, höjdpunkterna i vår ras och vår sort, vi vill åberopa kraft och styrka i våra lyssnare, deklarera ett disciplinerat sätt att leva i enlighet med riktlinjerna i vår klart definierade världsbild genom att uppmuntra människor att växa ur sig själva och kristallisera ut en ny sorts människa, som styrs av det hårda, härdade och hårt arbetsliv som våra förfäder. Detta bör bli ett naturligt alternativ för våra lyssnare och för folket bortom dem.

Vi vill kämpa, vi vill vinna segerrikt, vi vill vara starka och rakryggade, vi kommer aldrig att retirera, vi vill styra våra liv med både fjäderpenna och näve, vi kommer att hålla ut även på ett förlorat inlägg eftersom detta är vår beslutsamhet. Det är dessa meddelanden, som vi vill förmedla genom Bandet: Always fight, always strike back and never surrender.

Det kan kanske hända att vi väljer ett explicit språk för våra texter och komma med förbannelse och verbalism. Även om vi är ett politiskt band med fokus på avancerade texter, så har vi inte några problem med att "svinga den grova hammaren", i stället för att visa upp som vissa pseudo intellektuella, när det kommer till att möta de parasitsjukdomar i den här världen ett lämpligt sätt. Våra texter har någon form av terapeutisk effekt för oss, som en ventil som släpper ut all ilska om händelserna i vårt hemland och det bidrar till att ge oss ett klart sinne.

Albumet "Aus Feuer Und kaos" blev ganska populär väldigt snabbt och började klättra snabbt upp på listorna. Var et något ni förväntade er?

Våra förväntningar, baserade på hur saker och ting utvecklades för T(error)sphära i början, var blygsamma och inte vid något tillfälle trodde vi att vår debut-CD skulle fattas på ett positivt sätt. Det var vår sak att spela den här typen av musik som vi själva gillar att lyssna på. Visst har vi investerat mycket tid tills lanseringen och vi har gjort en hel del förbättringar för att låta materialet komma till mognad. Då och då tog vi oss tid för att utveckla det mer meningsfullt för de olika låtarna och att anpassa dem med en massa känslighet. Vi lägger också en hel del uppmärksamhet i produktionen och jag måste säga att vi plågade vår producent tills vi var nöjda med resultatet. Och det gör vi fortfarande.

Kanske hör denna typ av popularitet för våra PR-aktivitetervi håller våra lyssnare informerade (med nyheter och foton) hur det går. Eller kanske det är på grund av att vi spelar någon form av hardcore som du inte hittar så ofta i den nationella sektorn, men som folk vill höra. Egentligen är det mycket av Metalcore och melodisk hardcore, och innan oss, fanns det inga (från vad jag vet) några tyska nationalistiska band som spelade Beatdown Hardcore på ett sätt som vi gör. Vi gillar att lyssna på Metalcore, Deathcore eller andra melodiska grejer men vi gillar inte att spela det på egen hand. Å ena sidan finns det redan tillräckligt med band som gör det, och å andra sidan vill vi inte spela musik där det till slut blir för mycket teknisk skit eller "hjärtskärande" melodier.

Vår maxim är "kreativitet genom brutalitet". Vi vill spela en hård och brutal Hardcore som inte får oss att tänka för mycket utan låter oss knyta våra nävar, som förbrukar våra aggressioner och vägleda vår energi i rätt körfält. Vi vill inte sjunga om några "lyckliga tvestjärtar" och vi är inte ute efter att göra några glänsande produktioner. Det måste vara en akustisk, mörk knockdown utan för mycket melodi. Bara den rena brutala knytnäven i magen, som produceras med en stor press och laddade med hat.
 
Vi vill inte följa en väg med vårt sound, där lyssnaren vaggas ett känslomässigt sätt, och vaknar med känslorna om hur sorglig och hjärtskärande denna världen är. Vi försöker att visualisera den bistra destruktivitet i våra låtar att säga: ja, världen är full av skit men det hänger på dig att ändra på det. Om du inte är nöjd med dig själv eller tidningarnas rubriker, lyft på din röv och skapa dina egna istället.
 
Vi tror, att denna brutala aggressiva stil uppskattas av människor som känner sig behandlas i denna musikstilen och känner att de vill höra mer likt detta, utan att tvingas lyssna på begåvade nationella beatdown-band från Östeuropa och Ryssland, eftersom den tyska nationella hardcoren bara har kommit upp med några få beatdown-band.
 
Åtminstone är vi mycket nöjda med utvecklingen av T(error)sphära och förhoppningsvis kommer vi att ge ut mer våldsamma hardcore och beatdown-moshpit-actions för våra lyssnare i framtiden.
 

Trots den historia ni har, verkar ni ändå ha ett ganska bra band med den ryska scenen?

Bra att du tar upp det. Vi anser, att det är vår skyldighet att knyta ett band av kamratskap med våra ryska bröder och aktivisterna borta, på grund av det historiska förflutna. Vi är nationalister och inte hata-fyllda chauvinistiska idioter, som skyller den följande generationen på den mordiska bolsjevikiska soldateska eller den systematiska slakten genom NKWD för sina handlingar eller fanskap dem på ett sätt som om det är gjort med det tyska folket: ge dem en kollektiv skuld och skjut över ansvaret på de anhöriga. Det är obegripligt, hur det fortfarande kan finnas människor på vardera sida och på alla fronter för de nationella rörelserna i hela världen, som fortfarande hatar de unga generationerna av människor från andra länder, bara på grund av de grymheter av sina förfäder. Hur kan du göra våra generationer ansvariga för det som våra förfäder gjorde när de var drivna av negativt hat, lögner och som inletts av hatiska tal? Precis som om att det var ryssarna som bringade oss en hel del lidande för vårt folk under den så kallade "befrielsen"? Det är skitsnack! Om en nationalist från ett annat land sträcker ut sin hand till oss för kamratskap, ska vi inte förneka honom bara på grund av de åtgärder som hans förfäder gjorde.

För att en sak rakt: Alla brott som hände med vårt folk ska aldrig glömmas eller täckas under en mantel av tystnad, som det faktiskt görs med det tyska förflutna. Vi vill komma ihåg dessa saker och förstå dem som ett minnesmärke för att aldrig låta oss uppleva ett brödrakrig (som det hände med Tyskland och Ryssland under 2 världskriget) igen.

Ryssland har en stark militant rörelse som arbetar på ett mycket professionellt sätt när det gäller att skapa musik, propagandist PR, kampsport samt stakt solidaritet till varandra eller straight edge livet i allmänhet. Vi har goda vänskapliga kontakter till Ryssland och vi är intresserade av ryska oppositionella från tiden under Stalin-eran också. Tänk, att det fanns tiotusentals ryska nationella (socialister) som var likvide vid Stalins kommando på grund av sina sympatier för det tyska riket (bara ta kosackerna som exempel som kämpade bredvid Wehrmacht och Waffen SS mot bolsjevikerna).

Det ryska folket är tuffa, krigiska, starka och båda nationerna, tyskarna och ryssarna, kan göra ett tecken för framtiden när de greppar tag i varandras händer för att arbeta tillsammans som kamrater och låta världen veta: det bör aldrig uppstå igen några mer brödrakrig av den förhatliga mani av konspirativa agitatorer.

 

 

Träning och hälsa verkar värderas ganska högt hos er?

Så är fallet! Alla bandmedlemmarna exekverar olika sportaktiviteter. Vi anser att varje nationalist borde göra det, eftersom det är en plikt för alla att hålla sig frisk. Bredvid den positiva effekten av att få styrka och självförtroende, finns det en annan aspekt: att skapa gruppdynamik och en gemenskap. Om du följer sportaktiviteterna i en grupp, då kommer du att upptäcka hur du arbetar i ett samhälle och kan driva motivationen vidare för åtgärder.

Under de senaste åren finns det en hel del förbättringar i rörelsen som MMA och andra saker, men vi måste fråga oss själva varför är det inte en standard där människor går till gymmet eller gör något annat liknande?!

Problemet är, att du kan se alltid samma typ av människor i rörelse: de har den där bad-ass tatueringen, de är fulla av piercingar, de bär kläder med de mest radikala trycken på för att visa upp (men ofta bara på ett negativt sätt) och sedan röker de cigarett efter cigarett (ofta framför sina egna barn), de blir anfådda under de minsta ansträngningarna och de bär en fet snabbmats magen runt midjan. Eller så är de extremt magra och du har att frukta att de blåst bort om vinden ligger i. Några av dem är mer upptagna med att dricka alkohol både under veckorna och helgerna som om det inte fanns någon morgondag.

Ja våra uttalanden kommer att provocera, eftersom en del människor kommer att känna igen sig i denna rad, men detta är vad vi vill ha. Du måste hålla upp en spegel mot detta folk och sparka på deras feta arslen för att visa dem att de måste hoppa upp från soffan och fokusera på en mer hälsosammare livsstil. Att vara frisk och stark är viktigare för en rörelse än att sitta runt och bära snygga skjortor. Rörelsen är inte en jävla cirkus show.

Vi tar inspiration från den gamla staten Sparta, där män och kvinnor går igenom agoge för att skapa en mänsklig elit. Medlemmarna i vårt band vill leva efter denna princip. Vi har en hel värld som står mot oss och vi har mer än tillräckligt många fiender. Ändå fyller sig de flesta i rörelsen sig med gift med alkohol och annat skit eller att de sitter runt som lata grisar. Resultatet är ett misslyckande, ett misslyckande för kropp och själ. Jag kan bara upprepa att det är en plikt för alla i rörelsen att få styrka och hälsa om de vill ha en rörelse som är redo att slå till.

Jag vill föreslå några böcker av Dr William Brake: "Ein Ganzer Kerl" eller "Spartanische Staatserziehung". Dessa böcker bör läsas av de rökande berusade lata delarna av vår rörelse, som är mer upptagen för att vara i ett krig med sig själva istället för med systemet.

 


Ni verkar följa White Rex. Kan ni kanske ge oss en kort introduktion av White Rex, och är någon er bandmedlemmar själva delaktiga i att delta i tävlingarna?

White Rex är ett annat positivt exempel från Ryssland hur sportighet kan användas för att få mer defensiva förmågor för nationalistiska män och kvinnor. Det spelar ingen roll om det representeras av de stridande eller mycket professionella offentliga arbete. De vet hur man gör det rätt och de ger en impuls för den nationalistiska rörelsen som också får styrka och karaktär. Vi besökte White Rex-turneringar tidigare, men bara som åskådare. Vi har inte deltagit som kämpar men vi tränar mot det och kanske, i framtiden, skulle vi vara stolta över att delta som kämpar.

Mer info om White Rex hittar du här: www.white-rex.com


Era ideologiska och sociala influenser?

Ta bara en titt på frågan om våra texter. Som sagt, vår kreativitet drivs av våra dagliga sociala influenser. De är destruktiva och fulla av negativitet på grund av att livet i det nuvarande systemet är en konstant nedåtgående spiral som inte kan stoppas. Men mot det, vi tar upp vår ideologi och vår kultur. Där kan du hitta oändlig inspiration.

Det finns så många olika karaktärer som kan (och bör) tas som en förebild! Deras sätt att leva och beslutsamhet är ett ljus, som lyser in i vår existens, och guidar oss igenom mörkret i vår tid.
Ytterligare påverkan är ett verk av olika poeter, författare, aktivister och kämpar för vår sak, som skriver ner sina tankar och planer. Vi kan ta detta andliga vapen för att skapa vår phalanx av kött, ande och blod som kommer att finna en ny era, den gyllene tidsåldern.


Vad har ni i beredskap för T[error]sphära för framtiden?

Först ska vi spela några livespelningar under de närmaste månaderna. Den sista konserten, som också var den första, ligger nu några år tillbaka i det förflutna och på grund av det faktum att vi älskar att spela live är vi glada för varje inbjudan som når oss.

Vi avslutade vår inspelningen av vår nya release under våren. Vi har fem nya låtar som levereras en split-CD med det ökända ryska Hardcore-bandet You Must Murder som vi hoppas ska komma att släppas nu i juni. Denna releasenr vi en ny nivå jämfört med vårt debutalbum. Var beredda.
 

 

Det kommer sen att finnas en EP med 2 tidigare outgivna låtar, som var planerade för debut-CD men som inte gör det på grund av olika anledningar. Den kommer att innehålla ett inslags spår med den nationella rap artisten Makss Damage.

Och sist men inte minst: Medlemmar i T(error)sphära och från en annan väl känt hardcore-band samlades för att utlösa förödelse under parollen med ett nytt band. Jag kommer inte att ge för mycket information just nu, men det kommer att bli brutna ben och blodiga näsor. Fans av T(error)sphära kan räkna med en koncentrerad laddning av Hardline Straight Edge Beatdown.

 

Jag överlevde med nöd och näppe till den sista frågan. Har ni några sista ord till våra läsare i Sverige?

T(error)sphära vill tacka dig för möjligheten av denna intervju och vi önskar en hel del styrka och framgång å dina vägar till alla våra fans i Sverige. Det skulle vara en ära att få spela i ert vackra land och lära oss mer om er. Vi hoppas att det blir några brutala skandinaviska Hardcore med den rätta andan i framtiden. Och en annan sak som kan vara intressant för de svenska nationella Hardcore fansen: Vi har börjat med att översätta våra texter till engelska, ni kan läsa vad vi har att säga.

Ta gärna en titt och gilla oss på Facebook T[error]sphära och Greifvogel Wear så ni håller er uppdaterade om våra aktiviteter. 

T(error)sphära – Nonkonform since 2004 – Acta Non Verba

 

 

 

Köp:

T[error]sphära - Aus feuer und chaos

Kommentera här: