Intervju med Disbeliever

 

Först av allt, Wow! Jag hörde bara några smakprov av era låtar och jag beställde ert album direkt. Och nu innan jag ens fått hem albumet i min hand så kände jag att jag bara inte kunde vänta med att få veta mer om personerna bakom detta projekt. Så vad var det som gjorde att ni startade upp med Disbeliever?
Tack!!! Jag kan berätta en hemlighet: Vi är bara två man i det här projektet. All musik i Disbeliever är skriven av en kreativ musiker som också spelar i Fear Rains Down och Global Infected. Han skrev också först alla texterna på tyska. Jag var bara tvungen att översätta dem till engelska och göra samma jobb som jag gör i mitt huvudsakliga band Path of Resistance: SKRIKER. Vi respekterade varandra som musiker och pratade om att spela in något tillsammans och Disbeliever föddes.

Vad är det som ni vill förmedla via ert album "New world order"?
De problem vi har i dagsläget är globala. Det som händer i världen händer av en anledning. Det räcker inte längre att hänga runt i din egen lägenhet och låta desinformationen ha sin uppföljning. Vi är utformade bästa sätt som en varelse av vana. Eliten här i världen har fått oss i deras klor som om det verkar omöjligt att bryta sig ur. Temat i "New World Order" handlar om att ta bladet från munnen. Men tyvärr, listan på problemen vi har i världen är på tok för lång!

Vad är hardcore för er?
Hardcore är en trevlig musikstil, den driver dig framåt när världen omkring dig kollapsar eller glider isär, eller så kan du lyssna på den när du behöver akustisk i ansiktet.

Kommer Desbeliever någonsin att spela live, eller är det bara ett studioprojekt?
Just nu så vill vi inte spela live - vi har inte en full line-up och för att vara ärliga så har vi inte tid att ens repetera med det här bandet.

Ni släppte ju nyligen ert första album som Disbeliever. Var det kul att arbeta tillsammans? Kommer ni gå in i studion igen som Disbeliever?
Svaret på den frågan - JA! Vi hade en bra tid tillsammans i studion och alla albums recensioner har varit väldigt positiva.

Hardcorescene verkar ganska populärt i ert land. Vilka hardcoreband skulle ni rekommendera?
Sant, NSHC har blivit starkare nu under de senaste åren. Brainwash, Moshpit och mitt egna band Path of Resistance är band som har spelat nu i 10 år. Moshpit och Brainwash släppte grymma album i och med detta förra året. Daily Broken Dream, 2 Minutes Warning och 2nd Class Citizen har släppt väldigt bra album. Ljudet suger tyvärr på Painful Awakenings senaste album, men killarna är ju bara för bra ändå.

Har ni några band som påverkat er?
Nope, inte riktigt, influenserna hittar vi från huvudfåran Hardcore .....

Tack för er tid! Detta var de frågor jag hade för den här gången. Kanske ni har något budskap till våra svenska läsare?
Vi tackar så mycket för intresset för vårt band! Håll tron!

Följ Disbeliever på Facebook.

Ursprungligen publcerad på Realisten.se

 

Kommentera här: