Intervju med Linea Ostile

Att scenen i Italien lever starkt och frodas även så här 2016 råder det kanske inte någon större tvekan om. En av de nya italienska akter som plockat upp fanan är RAC-bandet Linea Ostile. Midgård Magazine har tagit ett snack med bandet och bland annat fått höra om att de arbetar på sin första fullängdare.
 
 
 
Skulle du vilja ge oss en bakgrundshistoria över bandet, medlemmarna, line-up ect.
Bandet var en skapelse av Christian, för han ville ge musikalisk röst åt vårt land. Bandet bildades i början av 2012 genom att spela flera covers på italienska band innan vi började skriva på eget material. Medlemmarna är: Christian på sång, Simone på bas, Michele på gitarr och Simone på trummor.

Bandmedlemmarna är ju från 2 olika städer. Hur ofta får ni tid till att repa?
Christian och basisten Simone kommer från Bolzano, Michele och trummisen Simone kommer från Trento. Det är inte så stort avstånd mellan våra städer, endast 50 km. Så vi brukar träffas en gång i veckan för att repa och för att få en ursäkt till möjligheten för att dricka lite öl tillsammans över glada skratt.

Drygt 3 år sedan som ni släppte er demo nu. Börjar det inte bli dags att vi snart får höra nytt material ifrån er?
I just dessa dagar så håller vi på med att avsluta inspelningen av vårt första album, som är tänkt att släppas under första halvan av 2016, hoppas vi. Albumet kommer att innehålla 10 spår (9 nya låtar och en cover). Det har varit lite olika problem som gjort att väntetiden mellan demon och detta kommande album har gjort att det har dragit ut så på tiden. Vi hoppas att folk fortfarande kommer ihåg oss.

Kommer ni att ha något speciellt koncept på innehållet av den nya skivan, eller blir det som på demon, en mix?
Det kommer inte att finnas något direkt koncept som förenar låtarna. Det kommer istället vara varierande teman, möjligen gäller även detta soundet. En del låtar kommer att vara hårda medans andra mer melodiska, men i grund och botten så förblir riktlinjen gedigen oldschool RAC. Direkt och rakt på utan alltför många krusiduller.

Hur ser rörelsen ut i ert område?
I vårt område, som är i nordöstra Italien, är rörelsen väldigt aktivt när det gäller konserter, tillställningar och konferenser. Överlag så skulle jag nog kunna påstå att scenen i Italien är i allra högsta grad levande. Kanske vad som saknas är bättre samarbete mellan olika aktörer när det gäller organiserandet av större evengemang.
 
Några organisationer som ni stödjer?
Vi stöder VFS (Veneto Fronte Skinheads). Vi har ett sakförhållande till alla äkta Italian skinheads och vi samarbetar gladeligen med alla initiativ som föreslås.Samarbeten är viktiga för att hålla scenen enad.

Ni har ju gjort några livespelningar. Några minnen ni kanske vill dela med er av?
Förra året gjorde vi endast några få spelningar, vi hade lite varierande problem inom bandet. Men de två tidigare åren hade vi däremot några spelningar som gav bra minnen. Några av de bästa spelningarna vi haft och som vi aldrig kommer att glömma är utan tvekan "Sei diventata nera" fest, i Sardinia som hade en underbar festivalatmosfär. Konserten för att fira 20 år av "Varese skinheads" i Varese och sist men inte minst vår lilla tripp till Lyon där vi spelade för Blood & Honour Hexagone.

Vad är det bästa med att stå på scen?
Vi älskar att få spela live och se publiken framför oss stå och sjunga med till våra låtar. Detta får en att inse att man gör ett bra jobb och att meddelandet i våra texter har nått fram till lyssnaren.
 
 
Om man vill komma i kontakt med bandet, vart vänder man sig då?
Om någon vill komma i kontakt med oss är det lättast att vända sig till oss via Facebook eller via mail lineaostile@hotmail.com. Vi ställer mer än gärna upp på att spela utanför Italien och även Europa och vi utvärderar varje förfrågan som vi får.
 
En tuff en. Lista dina 10 allra bästa album.
I osorterad ordning:
Il leone ruggisce ancora - Peggior Amico
Non cambieremo mai - Dente di Lupo
Thule - Legion 88
Auftrag Deutsches Reich – Stahlgewitter
Face the aggression - Condemned 84
All skrewed up – Skrewdriver
Une Force, Une Cause, Un Combat – Evil Skins
Stronger Than Before – Brutal Attack
The Good, the Bad & the 4 Skins – 4 Skins
Hail the new dawn - Skrewdriver

Tack så mycket för din tid. Lämna gärna ett sista meddelande.
Vi vill tacka dig för denna intervjun, alla våra fans för stödet  och vi vill passa på att påminna er om att det nya albumet snart kommer att finnas tillgängligt väldigt snart!!! Stay tuned!!!

Linea Ostile
 
Följ Linea Ostile på Facebook
 
 

Intervju med Sorab 28

Det serbiska bandet Sorab 28 ger oss en länge och intressant förklaring över varför dessa namnbyten som bandet haft från 1994 fram till idag.
 
 
 
Börja gärna med att ge oss en omfattande bakgrundshistoria om Sorab 28 så vi får lära känn er ordentligt.
Redan under kriget i Grbavica (Sarajevo), Serbien 1994, ute i frontlinjen så kom Jules på idén om att grunda Skinheadbandet Bumper Fatherland, det skulle bli en fortsättning så att han kunde föra vidare idéerna från hans tidigare band White Riot från 1987. Uppsättningen såg ut så här då: Jules - sång, Zoka - gitarr, Novo - trummor. Under mars 1995 började han arbeta på detta mer seriösare. Sveto tar över gitarren (istället för Zoka) och bandet finner en basist vid namn Bosko. Bandet hette till en börja endast Sorab. Första konserten organiserades med hjälp från metalbandet Trauma i oktober 1995 på klubben Wolf pit inför en 150-manna publik i Grbavica. Spelningen gav ifrån sig ett positivt eko och snart därefter kom 2 ytterligare spelningar att bokas in, en av dem med garagebandet Storm troops. Tillgång till elektrisitet under den här tiden var var inte någonting som man tog för givet, och det rådde även brist på instrument. Försvaret av serbiska Sarajevo var en prioritet, så bandet försökte fånga varje tillfälle till att repa och ta fram låtar, i bunkrar till skyttegravar. En stor rockfest "For the defense of the city," med 13 band från Sarajevo Srbskog inför 1,000 personer, hamnade Sorab på första plats av de som hade de mest provokativa låtarna och tyngsta soundet. Låtarna vi spelade den kvällen var: Sarajevo burning, Skinheads, Stormy troops, Full of rage och Ballads into the abyss. I januari 1996 hölls den sista konserten i Hadzici (Serbisk förort i Sarajevo). Efter Dayton och Paris fredsavtal, stod det klart att serberna inte skulle överleva i hans stad.
 
Den 20 februari 1996 spelade vi in en demo "Žrtve demokratije" (Victims of democracy), och sen redan i mars tillsammans med 120,000 Sarajevoserber lämnar vi staden. Jules, hamnade i Jagodina tack vare hjälp från lokala NS. Därifrån tog han tillsammans med Nicholas och Miki 1997 upp planerna med att fortsätta med bandet och döpte om det till Sorab 18. Blood & Honour Serbia kom till liv med bandet Providjenje och flera nya band började dyka upp, flera och tätare konserter, man såg rörelsen växa med en enorm kraft. I mars 1998, Spelade Sorab 18 in debutalbumet "Rođen za pobede" (Born to win), med Jules på sång, Nikola - gitarr, Nemanja -bas och Miki på trummor. Skivan fick många som kom att bli klassiska hits, som: Serbian Aryan front, This is Serbia, Vreme je, Skinhead saluting, ZOG will fall och the anthem of the Serbian division B & H, Blood and Honour. Konserter hölls i Kragujevac och Jagodina som samlade fler och fler unga NS och flera började ansluta sig till B & H. Vi spelade under den här tiden flera gånger med Providjenje, Kristala Noc, Razor88, Agresija... finns publicerat  en sammanställning hos British B & H magazine. En viktig konsert hölls på en mer lokal nivå med Providjenje och Terrormachine samtidigt under bombningarna av Serbien 1999 mitt under ett luftangrepp. Under sommaren 1999 får Sorab en ny och väldigt ung rhythm gitarr-spelare som heter Nikolica och en ny basist vid namn Dule, och man får ett mer fylligare sound. Tyvärr, det fanns en division inom B & H rörelsen här i Serbien, som tog med Nicholas utomlands, och Nikolica kunde inte ta ansvar så han försvann, Dule blir upptagen med familjen, detta gör att de närmaste 2 åren följs av flera medlemsbyten, Jules var redo att ge ut ett andra album "Liberator", men det gick inte att genomföra på grund av för få medlemmar, så 2002 la man ner bandet. Följande år kom det förfrågningar om att ge det en ny chans, men på grund av problemen som hade uppstått inom rörelsen under den här tiden hade gjort att bandet tappat viljan att återuppliva bandet. Folk lyssnar fortfarande på Sorab 18, de kunde inte glömma bort den energin och det meddelandet bandet förde med sig. Nicholas återvänder 2009, nytt hopp tänds, Jules och Nicholas drar igång ett samarbete och spelar in låten FC Jagodina, på begäran av lokala NS. Sorab spelar in 5 hitlåtar tillsammans med Legion of Thunder den 9 april.2010, och man började arbeta på ytterligare fler låtar. Nu blir man Sorab 28, för att markera en ny början för tredje gången. Efter en konsert så spelar vi in EPn "MMXI". Den nya line-upen ser då ut så här: Jules - sång, Nicholas - gitarr, Rade - bas, Marko - trummor.
2012 spelades andra albumet "Svedok Vremena" (Witness of time) in, och under 2013 släpps sen det tedje albumet "Freedom of speech". Konserter hålls i Slovenien och Slovakien. Vi spelade in några låtar för några samlingsalbum: "Katyn 1940", och ett album som är tillägnad till våra grekiska bröder i Gyllene Gryning.
Återigen, Jules och basisten Rade börjar arbeta på några nya låtar och vill ha ett ett nytt sound för bandet så man de letar upp och finner några unga musiker från lokala metalband som går med för att hjälpa till. Under 2015 får vi fram de första låtarna och demolåten av Ratnik 28 (Warrior 28) spelas in. Att ett nytt album inte har blivit släppt än beror på det finansiella. Men vi arbetar ändå på nya låtar i hopp om att något bolag kommer att vilja ge ut vårt tilltänkta album. Men också några kommande splits: en med grekiska No Surrender och en annan split med italienska Katastroff. Idag består bandets line-up av dessa. Jules - sång, Dzony - gitarr, Matan - gitarr, Rade - bas och på trummor har vi Ivan.
 
 


Kom nu ock tänka på ert andra album "Svedok Vremena"; den är ju släppt av det polska bolaget Homo Superior. Hur funkade det för er att samarbeta med dem? Jag har tyvärr bara hört negativa saker om ägaren?
Ja det stämmer att vårt andra studioalbum släppts av "Homo superior label". Jag kan inte säga att vi hade några större störningar, möjligen att skivan blev lite försenad. Jag vet faktiskt inte vad som hände med ägaren, vet bara att han hade en del problem med regimen, men det är allt jag vet.
 
 
Men sen tog det kontakt med Steve på Micetrap Records och ni släppte "Freedom of speech" där ni framförde de flesta låtarna på engelska, till vårt förtret som inte förstår serbiska. Var det med en förhoppning om att nå ut tll en bredare publik?
Tredje albumet släpptes av Micetrap. Skivan släpptes fortare än planerat, vi ville respektera Steve med hans önskan om att ha sångerna på det engelska språket. Vi arbetade ganska snabbt med det albumet. Det var svårt att få till en korrekt översättning från serbiska till engelska måste jag medge, en vill ju förmedla en tankar på ett visst sätt. Särskilt till dem i USA bör ägna mer tid att läsa på om serberna, om vår frihetskamp, självuppoffring för Europa, livsstil och vårt motstånd.....  
 
 

Er nya låt som du nämnde "Ratnik 28", demoversionen av den har ni lagt ut på Youtube. Dyker det upp fler nya låtar från er på Youtube?
Vi har redan några nya låtar inspelade, några är på serbiska som Veteran, Mi nosimo sunca znak (We wear sun sign), och vi förbereder oss också för en engelsk låt som kommer heta "Leave me alone". Fler är att väntas, håll utkik...

Serbien är ju en av de första portarna i Europa för den här massiva flodvågen av kolonisatörer anländer till. Men på något vi så verkar inte Serbien påverkas något nämnvärt av det?
Vi har inte några större problem med "flyktingar" här, för de stannar inte så länge. Det har visat sig att man tjänar på att vi inte är med i EU. Och vi är det enda landet som har listats och föreslagits av andra länder och underrättelsetjänster av att vara terrorister.
 
Kan man säga att det är en dold hand som orkestrerar hela den här "flykting invasionen"?
Självklart så har allt detta varit organiserat direkt ifrån Pentagon CIA för att destabilisera Europa och bort från Ryssland. Det är bara att kolla på Mujahedin, Al-Qaida, och nu ISIS, eller när serberna tog Krajina, Bosnien, Kosovo, de har alla haft styrkor som blivit sponsrade av CIA. Kosovoalbanerna gjorde något liknande för 2 år sedan när de försökte sig på att vara ekonomiska flyktingar, och när de återvände så banat fram vägen som idag används av de som "flyr" Mellanöstern. Allt detta sjunger vi i Sorab om på första albumet.
Är det inte konstigt att den franska underrättelsetjänsten inte vet vad som är terroristattacker men samtidigt känner till varje enskilt gevär? Serbiska kämpar, för att inte nämna alla den tunga beväpningen som tillhandahålls till muslimerna i Bosnien, precis vad som skedde i Kosovo? Vi kommer inte få ett slut på detta, inte förrän Europa bryter sig loss och befriar sig från den amerikanska vasallstaten.
 


Hur ser rörelsen ut i Serbien idag? Organisationer, band ect..
I Serbien har vi många nationalistiska organisationer, men alla har de väldigt små medlemsskaror.Vi törs inte svara på om flera av dem endast existerar för att anordna fester eller bara organisera över Facebook. Endast "Serbian action" som är en organisation som vi känner ligger oss närmast åsiktsmässigt.
När det gäller band; för närvarande är det bara vi och Providjenje som är från B & H .. En kanske skulle räkna in tributebandet Skrevdriver (tidigare Razor 88). Men återigen så finns det finansiella problem som gör att flera band tappar suget och lägger ner. Det blir svårare att få råd för inspelningar i studios, även organisering av spelningar lider av samma anledning.

Vilka band lyssnar ni på?
Hmm, lyssnar på ganska så varierande stilar. Jag är old school, Oi/RAC (tidigare White noise-eran). 80-tals band., Vår basist gillar HC/RAC-band och vi två skinheads, de övriga i bandet lyssnar på metal. Men vi kan alla komma överens om en gemensam favorit: tyska Sleipnir.

Vart finner ni inspiration till att fortsätta?
Livet är kort och för varje timme så händer det någonting där ute som ger en inspiration, personliga erfarenheter och även andras erfarenheter, historien om vår nation som inte är så vida känt i övriga Europa, men vi försöker förmedla det i våra sånger, med en hel del känslor.

Vad är det bästa sättet till att få vårt folk och bli mer medvetna?
Endast via unika, upphöjda principer och med en stolthet över det faktum om att vi hade rätt, kan vi plocka upp och öka medvetenheten hos folket... vår kamp fortsätter, och för vissa har den precis börjat.... att vår lärare hade rätt...

Med de orden säger jag tack så mycket för er tid!
Tack för visat intresse för det serbiska bandet Sorab 28. Bevara historien, kulturen, för utan det förflutna finns det ingen framtid!!
 
Följ Sorab 28 på Facebook
Sorab 28:s hemsida
 
 
 
 
Köp:
Sorab 28 - Freedom Of Speech

Intervju med FLAK

FLAKs skiva “Der Maßstab” var för mig en av förra årets största överraskningar. Både musikaliskt, textmässigt och produktionsmässigt. Bandet öppnar nya dörrar och riktar sig främst till folk utanför de som redan är uppväckta om situationen till att bryta sig loss från det rotlösa konsumtionssamhället - så att det rådande systemet kan sjunga på sista versen. Skivan har också fått en lång recension hos norska Målmannen. Jag bestämde mig för att ta en lägre pratstund med Phil i bandet.
 
 
 
Hej! Efter de vanliga artighetsfraserna så kanske du vill börja med att introducera dig och bandet.
Hej, jag heter Phil och det är jag som spelar gitarr, sjunger och skriver låtar för det tyska bandet FLAK, som släppte sitt andra album under sommaren 2015, med titeln “Der Maßstab”.
 
När och vart kom idén ifrån att bilda FLAK?
Den första idén om att starta ett politiskt /ideologiskt* band växte fram för några år sedan, redan under 2007 (*det finns ingen bättre översättning över termen “weltanschaulich”).
 
[ Jag gillar inte att använda termen “RAC”, därför att jag alltid har velat göra musik som är "för" och inte "mot" någonting.
Men “Rock against cultural marxism” passar i så fall in bättre på FLAK, om vi “måste” vara mot någonting. ;) ]
 
Jag var ute efter att bilda ett band som skulle spela en musikalisk mix av melodisk-sing-along-punk medmetalinfluenser och med texter sm berör moderna politiska ämnen. Det finns två huvudsakliga motiv för bandet: musikalisk passion och viljan till att göra mitt bästa för Europa, Tyskland för att skapa en framtid för våra barn – och att skapa musik med hjälp av både hjärta och sinne, är det bästa jag ka göra för saken.
 
"Der Maßstab" är ett utav de album som jag har lyssnat mest under 2015:s andra hälft. Hur tycker du själv att albumet blivit mottaget?
Ja, jag är väldigt nöjd med den och självklart glad och känner mig hedrad av att du uppskattar vårt album så mycket.
 
Förresten, jag hade några skrupler under inspelningstiden som gjorde att det dröjde några år innan “Der Maßstab” kunde uppnå den massiva offentliga uppmärksamheten. Nu har vi blivit väldigt överraskade över detta allmänna godkännande och det gör oss naturligtvis glada.
 
Ljudkvaliteten, konstruerad av en av de mest “begåvade öron” inom vår rörelse, är en stor gåva för oss och bör inte underskattas till varför vi lyckades så med denna platta.
Skivan har nu blivit vår egna måttstock, vad som helt enkelt är en översättning av “Maßstab”.
Så man kan säga att den har blivit någon slags självuppfyllande profetia-titel för mig. Och nu är det upp till oss att överträffa oss själva. Vi kommer nu förbinda oss med att ge allt för att uppnå det målet!
 
 
Ni har ju lyckats få in några intressanta gästsångare. Det var trevligt att ni fick in Major Williams på ett hörn med sin hardcoresång, det blev lite som en snygg crossover. Vad var idén bakom detta?
För dessa två låtarna så anslöt sig Major Williams vid ett senare tillfälle. Jag har alltid velat ha en mer aggressiv akustisk färg utöver min egna röst. Jag kunde inte föreställa mig en mer passande röst inom våra led än hans till att sjunga dessa delar.
 
Jag är ett fan av både hans röst och konst i allmänhet sedan första året. Han är en av dessa mycket få återstående nationalister som bringar såpass hög kvalitet på resultatet/produkten att han skulle vara långt mer kändare här i Tyskland om han var politiskt korrekt. Enligt min åsikt så anser jag att han kan hålla jämna steg med de övriga mainstream hardcore-sångarna. Så det är såklart en stor ära för hela bandet att få ha med han som gästsångare.
 
Egentligen så hade vi aldrig pratats vid eller ens mötts, innan jag kontaktade han nu under 2015, med en förfrågan om han ville hedra oss med sin samverkan till vår skiva. Jag skickade lite råmaterial till han, inklusive där jag själv sjunger de delar som jag hoppades på att han skulle medverka med sin röst, och överraskande nog så accepterade han det omedelbart. Vi hade tur.
 
Jag visste faktiskt inte att ni hade tidigare släpp? Varför är det så svårt att hitta info om den?
Vi har bara släppt en skiva innan, under 2010.
Det är för att vår första skiva hamnade under indexlistan i BRD vilket gör att jag inte får yppa mig något om denna skivan, om jag inte vill erfara ytterligare repressalier av förtryck. Två av oss har redan haft tillräckligt att ta itu med när det gäller bundesrepublicanian justice, åtminstone sedan 2012, på grund av den så kallade “Aktionsbüro Mittelrhein-Prozess” som vi är involverade i. ;)
 
Arbetar några av er med andra projekt?
Ja. Jens, vår gitarrist, var hjärnan bakom Rufmord och är fortfarande “Der Oberberger” – en stor akustisk rocksångare/songwriter projekt.
Jag själv spelar gitarr med Division Germania när de kör live, Jens är också snart på väg att joina dem, och vår nya trummis är medlem av det mäktiga deathcore/-grind formationen Mortuary.
 
Vart finner du dina musikaliska influenser ifrån?
Källan till den större delen av mina musikaliska influenser kommer ifrån den mer moderna hardcoren eller metal-mixen från band som Comeback Kid, Hatebreed, Bring me the Horizon, Architects och mer eller mindre mainstream “sing-a-long punk” som Anti-Flag, Rise Against eller A Day to Remember och Wintersun – vilket inte behöver betyda att jag vill låta som dem. Men de är de band jag lyssnar i huvudsak mest på idag, så jag kan inte förneka att där kan förekomma influenser ifrån dem.
 
Om jag ska vara ärlig, så är det väldigt sällan som jag lyssnar på nationell musik. Skulle du gå igenom min spellista i mobilen så skulle du nog bara finna att nationell musik tar upp max 10%.
 
Dessa 10% anses naturligtvis av Division Germania, Blitzkrieg, Frontalkraft, Stahlgewitter och Halgadom..
 
Brainwash, Moshpit, Mortuary, Makss Damage, några låtar av Übermensch eller Rotte Charlotte och i allmänhet Bronson och några låtar av N’Socialist Soundsystem finns också med, men det är som att jag separerat dem från resten, därför att jag inte tycker att de uppnår till den typiska nationella musiken så att jag personligen skulle nog ge dem  “mainstream stämpeln”.
 
Hur ser rörelsen och scenen ut i ditt område?
Scenen kontrakterar mer och mer, medans rörelsen växer. I dagar som dessa möter vi mer godkännande än tidigare år. Politisk korrekthet förlorar mer och mer uppmärksamhet idag och motståndet lider inte längre lika mycket av det. ;)
 
Rhenlandet är ett hem för många högkvalitativa politiska aktivister, som Sven Skoda och Christian Häger, som tillbringar allt de har till att göra vårt land och Europa till en bättre plats. Så det är en ära att ha dessa killar i sin närhet och en sant nöje att kalla dem både kamrater och vänner.
 
Har du fått uppleva något av denna så kallade flyktinginvasionen?
Här ute på landsbygden / mindre stad som jag bor i, så nej (inte än) har inte drabbats av denna katastrofala plåga som de större städerna. Men det har gjort de vanliga människorna skrämda av situationen - och de har rätt. Det är skrämmande att ha dessa grupper av unga främlingar som stryker runt på våra gator om natten. Vad som är speciellt med med den här situationen är inte att vi har dessa arabiska män som ränner runt på våra gator, utan att de kan begå ALLVARLIGA BROTT så mycket de bara vill, därför att rättvisan inte kan hantera situationen så länge som de är “flyktingar”. Hela situationen i Europa är galen. Och detta är inte ett tyskt problem - även om Merkel är den politiska huvudpersonen just nu. Det är ett europeiskt problem. Och vi måste hantera detta tillsammans. Det är ledsamt att se att de är så få människor som faktiskt har insett vad det är som håller på att ske. Men jag är övertygad om att vårt folk och våra systrar och bröder över hela Europa kommer att vakna tids nog. :)
 
Hur har ni haft det med livespelningar?
Vi har spelat live många gånger sedan 2009 fram till natten före rättegången under mars 2012 då jag och vår basist blev satta i fängelse. Men vi har aldrig spelat utanför Tyskland.
 
Kommer ni att stå på scen någon gång under 2016?
Lyckligtvis så har vi nyligen haft vår första repetition med den nya konstellationen, för bara några veckor sedan. Förhoppningsvis är vi redo att stå på scen igen till hösten. :)
 
Hur går man då lättast tillväga om man vi boka er?
Första kontakten går via Facebook https://www.facebook.com/flakdieband och därigenom så går vi vidare.
 
Vad var det som fick dig att välja just denna väg i livet?
Det fanns inget avgörande ögonblick, om det var det som var frågan? Allt som allt har jag aldrig blivit uppfostrats på något patriotiskt sätt och har heller aldrig lidit av “för lite kärlek hemifrån”, eller något av detta mediala-skitsnack-kliché.
 
Redan tillbaka när jag gick i 6:e klassen, började jag ifrågasätta den tabun om att säga sanningen om det arabiska och turkiska våldet från deras ungdomsgäng i vår hemstad. Nästan alla tonåringar kände till detta, men bara ett fåtal som vågade öppna sina sinnen. Jag blev uppfostrad på det sättet att jag fick diskutera allting med mina föräldrar, och jag bibehåll denna attityden i skolan. Sen började jag lyssna på de lite mer tyngre inom metalgenrerna (som black metal och pagan metal), fann mitt första metalband, träffade nya människor och plötsligt såg jag mig själv konfronteras med helt nya åsikter och synpunkter - särskilt när det gäller viss “historisk fakta”. Jag lyssnar än idag på synpunkterna från båda sidorna innan jag bestämmer mig för vilken jag tycker passar bäst in - precis då som nu, “oturligt nog” har ingen övertygat mig om motsatsen. ;)
 
Hur ser framtiden ut nu för FLAK?
Vi repar så ofta som vi kan för vår första spelning, eftersom vi vill hjälpa till med att flytta fram den nationella scenen till en ytterligare nivå. Med det så måste vi uppgradera oss själva. Jag har redan börjat organisera förutsättningar för scenen och har samlat idéer till våra kommande spelningar. ;)
 
Vår rörelse måste påminna sig själv om den potential av attraktion av patriotiska konserter och tillställningar. Vi har ju många skivor som står ut tillräckligt starkt för att attrahera unga människors sinnen i allmänhet, och inte bara patrioter. FLAKs mål ligger varken i att tillfredsställa en subkultur eller att bli ett stort “RAC band”. Vi vill beröra hjärtan och sinnen hos ungdomar utanför våra normala subkulturella gränser och göra dem känsliga för deras “inre etniska röst”. Om våra “redan kamrater” gillar vår musik också - ännu bättre!
 
Så vi ser fram emot att ha några högenergetiska spelningar denna hösten och förhoppningsvis kommer vi även att ha en högenergetisk publik framför oss, också. Kanske finns där några vänner av hardcore evenemang i Sverige också?! :)
 
Om vi blir övertygade om att våra spelningar är tillräckligt tillfredsställande så skulle man kunna släppa delar av det: I just sådana fall, skulle vi kunna tänka oss att släppa en live DVD eller varför inte börja streama våra spelningar? (eller något liknande med tanke på den nya median...).
Vi får vänta och se vad som händer.
 
Innan dess kommer vi att skriva på nya låter inför vårt nästa album och under tiden så kommer vi att spela in en akustisk skiva.
 
Tack så mycket för din tid Phil. Något du vill säga till Sverige som avslutande ord?
Tack till dig Andreas, för denna fantastiska möjlighet till att presenter en del bakgrundsinformation om vårt band till våra systrar och bröder i Sverige och resten av världen. Detta betyder mycket för oss.
 
Kära läsare, tack för att du tillbringat tid med FLAK och snälla fortsätt ge ditt stöd för den europeiska rörelsen i ditt närområde. För alla våra barn, vår kultur och vårt folks framtid, må gudarna vara med er.
Låt oss stå, sjunga och kämpa tillsammans, sida vid sida, tills den dagen då vi alla ska mötas i Valhall!
 

Phil of FLAK, February 2016

 

Köp:

FLAK - Der Maßstab