Intervju med White Minority

"Oavslutade affärer" har gjort att det finska RAC-bandet White Minority har vaknat till liv igen. Vi på Midgård Magazine är ju så nyfikna av oss så vi bestämde oss för att störa dem lite mitt under produktionen av deras kommande album, som inte verkar ligga allt för avlägset till den får se dagens ljus. Möt White Minority:
 
 
 
Mita kuuluu? Vad har ni gjort de senaste åren?
- Bra här, tack. Vi har nu under ca 2 år gjort låtar till nya albumet. Vår skapandeprocess har varit lite annorlunda än tidigare, vi har inte nu plats till att repa nu så måste vi repa i våra hem ensamma med inspelade demoklipp och vi spelar in i en hemmastudio där alla ta sina egna idéer till låtar och bit för bit byggs låtarna upp.

Ja jag har hört lite rykten om att ni har repat, och även spelat in några nya låtar? Var kommer dessa låtar att hamna?
- Ja, vi har spelat in nu ca 5 låtar som är till vårt nya album. Resten av låtarna är nästan klara, sång och vissa texter är under arbete.

Hur ofta sker det att ni repar tillsammans?
- Förra gången med fullt band som vi repade var under 2006, men alla övar hemma nu nästan varje dag. Vår trummis lämnade bandet 2007, och efter det så har bandet varit "offline" fram till år 2013 vilket blev att vi beslutade att vi ville väcka liv i bandet och börjar skapa nya låtar.

Skiljer sig line-upen nu någonting jämnfört med tidigare?
- Lineupen är idag samma som vi hade på vårt första album. På första inspelningen spelade vår sångare Pete  trummor till albumet eftersom vår trummis då nyligen hade gått med i bandet och låtar var okända för honom så Pete spelade dem eftersom han gjorde trummorna till våra alla låtar. Pete var vår ursprungliga trummis men en gång när vi var berusade under repetition försökte han sjunga några av våra låtar och boom! Han var som klippt och skuren till att bli vår sångare. Våra nya låtarna är mer melodiska än på vårt första album, de var mer som 3-ackord punk, nya låtarna är ett par steg åt metal tror jag.

Vad var det huvudsakliga anledningen till att återuppliva White Minority och inte starta ett nytt band?
- Oavslutade ärenden :) White Minority slutade aldrig, det dök upp stora förändringar i våra personliga liv, barn, fruar, jobb etc. Så bandet hamnade i bakgrunden, men nu är dags att föra det till liv igen.

Har ni några band som inspirerar er?
- Åh, det finns så många band, men det finns en som står över de andra, Mistreat. Pete älskar Iron Maiden, Slayer och Bound for Glory. Jare älskar tysk RAC, speciellt de gamla som Störkaft och Landser.

Hur ser situationen ut i Jyväskylä, förutom rally? Har ni fått uppleva några multikulturella biverkningar ännu?
- Förra gången jag åkte till staden med min dotter blev jag chockad när jag såg mig omkring, så många invandrare som hängde i varje hörn. För ett par år sedan här var det en situation där invandrare hade ihjäl lokal kille med kniv.
 

 


Vad hände med er debut "Heroes of our days"? Jag hann bara se den till försäljning under en kort period i USA?
Bra fråga, faktiskt så vet jag inte. Vi tryckte upp 300 exemplar av den och H8System sålde den. Jag tror H8System skickade skivorna till staterna. Vi fick från det albumet våra studiokostnader tillbaka och det var tillräckligt för oss. Om någon vill trycka upp vår första skiva och sälja den sedan, kör på det, ni har vår tillåtelse :)

Så hur långt är ni villiga att gå med White Minority den här gången? Livekonserter?
Förhoppningsvis ska vi kunna göra några livegigs efter nya skivsläppet. Efter nya albumet vi har ett nytt projekt vad vi ska börja göra, vad som kommer till White Minority, efter nya albumet så ser vi att ärendet är avslutat.. Men, man vet aldrig?

Vad är er motivation?
Hata och älska att spela musik.

Tack så mycket; lycka till med allt! Eventuella avslutande ord innan vi slutar?
Ha en fortsatt fantastisk sommar och hoppas att ni alla gillar vår nya skiva när den kommer ut.
 
 

Intervju med Los Confederados

Under 2013 började det med att ett gäng Italienare från bandet Legittima Offesa kliver upp på scenen och river loss med klassisk sydstats-rock´n´roll och det tog inte lång tid innan dom hade publiken med sig i en sing-a-long till låtar så som I don´t like you, Devils right hand, Souths gonna rise again m.f.

Folkets vilja har upprättats. Numera finns detta extranummer som ett eget band med en egen identitet. Vi har lyckats fånga deras uppmärksamhet för en stud för att låta dem itroducera sig själva för Sverige. Möt Los Confederados.

 
 
 
Hej där. Kan du ge oss en introduktion av Los Confederados?
- Jag hade turen att träffa Gigi från Legittima Offesa för över 10 år sedan nu, och gick med i bandet som gitarrist / körsångare. Vi hade otaliga spelningar över hela Europa, vi träffade alltid människor som uppriktigt älskade vår musik och som alltid längtade efter mer. Så vi improviserade (vilket vi fortfarande gör!!).
Det hela började med att lägga till ett "power-trio"-set, göra några rock'n'roll klassiker, före eller mitt i en Legtittima Offesa-spelning. Ibland, efter att en spelning slutat, så kunde jag bara ta en gitarr och gå upp på scenen enbart för att spela några önskemål, de andra hakade sen på. Det var vid ett av dessa tillfällen som vår version av "I don't like you" kom till liv... Runt våren 2013 döpte jag projektet "Los Confederados" som jag då såg att tiden var inne för att ge det ett liv och en egen identitet (och vårt namn började äntligen dyka upp som ett eget nummer på konserter!). Efter att ha hört våra första promo inspelningar, Gigi från Barracuda Records erbjöd sig att producera oss, så jag är mycket tacksam mot honom för att han tror på oss och hjälpte oss att se till att vårt debutalbum fick se ljuset!!!
 
 


Men av någon aledning så lyckades det ju bli 2 album för dig under samma år. "South's gonna rise again" med Los Confederados och "H8 Balls of Fire" som The Long Riders. Är du nöjd med produktionerna? Och hur har responsen varit?
- Ja, de är väldigt olika album med mycket olika metoder och ljud.
Los Confederados album har ett mer personligt och intimt värde för mig; Long Riders albumet var en riktig laginsats av mig och Ken, vi samskrev alla låtarna (utom "RAC is my Business", som är en omgjord version av "Rockin is ma Business" av The four Horsemen) - Jag kan aldrig säga detta för ofta, Ken McLellan är ett låtskrivande geni.
 
Jag är ganska nöjd med de färdiga produktionerna, även om efteråt, märker jag några detaljer här och där, några små saker som jag skulle ha gjort annorlunda om jag kunde vrida tillbaka tiden. Men jag är mycket glad över att dessa två album såg dagens ljus, och låt mig ta tillfället i akt att tacka Gigi på Barracuda Rekord och Rob på Rampage Records för sin tro i dessa projekt.

Hur sadlade ni ihop er med Ken McLellan? Kommer vi att få se mer av detta projekt?
- Vi träffades på spelningar, runt om i Europa! Första gången jag träffade Ken visste jag att jag hade en hel del att lära av honom; Vi upptäckte också en gemensam musikalisk bakgrund, rotad i countrymusik och southern rock.
Förhoppningsvis kommer vi att komma med nytt material! Det är en lång process men det tar tid och inspiration - plus tekniska och logistiska problem.
 


Vilka är dina musikaliska inspirationskällor?
- De är många och brokiga!!
Först av allt Ian Stuart! Hillbilly och folkmusik, 50-tals rockabilly, southern rock, hårdrock...

Hur är det att gå upp på scenen på en RAC-spelning och spela Rock'a'billy?
- Människorna bara älskar det!

Vad ligger i den närmaste framtiden för dig just nu?
- Jag funderar för närvarande på vad man ska göra med nästa Confederados släpp, vilken typ av album jag vill att det ska vara. Det är inte alltid det är lätt att ha sinnesfrid till att arbeta på nya låtar!
 
Det finns en möjlighet att det kommer någon form av Vinyl pressning av första albumet, men det är upp till Barracuda.
Samma med The Long Riders, har vi några idéer för nya låtar men definitivt inte tillräckligt för ett nytt album. Men vi jobbar på det!
 
Tack för att du tog dig tid. Några sista ord till Sverige?
- Tack för era frågor, är det ett nöje när folk hör av sig och visar intresse för vår musik. Det är ett mycket viktigt sätt att uttrycka oss.
Tack Sverige, hoppas få se några av er på tillställningar. Ta väl hand om er!!!
 
Följ Los Confederados på Facebook.
 
 
 
 
Köp:
Los confederados - South´s gonna rise again
Ken McLellan and the long riders - H8 balls of fire