Intervju med Brad, Blackout / Brutal Attack / Celtic Warrior

2014 gästade veteranerna från Blackout Sverige och bjöd på en uppskattad show, så vi på Midgård Magazine tyckte det var på tiden med en intervju med Brad, sångare i Blackout!

 

 

Hej Brad, tack för att du vill ställa upp på en intervju. Du kan väl berätta lite om dig själv, vem är Brad?

Vem Brad är??.. hmm bra fråga!!! Jag är bara en vanlig arbetarklassman från Wales. Jag har varit har varit inblandad i skinhead/Blood and honour-rörelsen i England ett bra tag. Det tar upp mycket av min tid, så förutom mitt arbete som tatuerare och att umgås med min familj har jag inte mycket tid över!

 

Du var nyligen i Sverige med ditt band Blackout, vilka andra tidigare/nuvarande band eller konstellationer har du spelat/spelar i?

Jag spelade gitarr i walesiska Celtic Warrior i över 10 år, och hade många goda stunder under denna tiden. Jag har också spelar gitarr i Brutal Attack sedan 1997 och som du kan ana så tar detta mycket av min tid!
Förutom dessa två så sjunger jag också i Blackout, jag körde lite gitarrer och sång 1997-98, men tyvärr gick vår tidigare bandmedlem, Andrew Stinko Lewis bort, vilket gjorde att vi lade bandet på is tills vi vi hade hittat en ny line-up och 2005 blev vi åter aktiva och vi har hållt i sen dess.

Vi har gjort några få ändringar i line-up:en efter detta eftersom vår lead-gitarrist Eddy bestämde sig för att lämna bandet, och tyvärr även vår rhythm-gitarrist Martin pga. allvarlig sjukdom. Vi är väldigt glada att Martin nu är fullt frisk! Dessa två har blivit ersatta av Dean på leadgitarr och Adam på rhythm, så nu är bandet åter fulltaliga!

Vad tycker du om kvällen ni var i Sverge? Hade ni det trevligt?

Kvällen i Sverige var grym, en bra publik och ett gott kamratskap. Det var en verklig ära för oss att få spela i Sverige och vi hoppas att vi blir inbjudna att komma tillbaka någon gång! Tyvärr var vi tvugna att spela som ett fyrmannaband denna kväll eftersom vår basists fru tragiskt och plötsligt gick bort vilket gjorde att han inte kunde närvara, vilket gjorde att vi inte var fulltaliga.

Har ni spelat här förr? Berätta om det i så fall!


Som bandet Blackout har vi inte spelar i Sverige tidigare, men jag har spelat här tidigare med Celtic Warrior och även ihop med Ken McLellan under några kvällar med akustiskt upplägg, vilket vi uppskattade mycket!

 

Kan vi hoppas att vi får se dig här igen i framtiden?

Jag hoppas verkligen att vi blir inbjudna att spela i Sverige med Blackout igen, och jag vet att jag kommer spela i Sverige detta år under en balladkväll med Ken McLellan. Sist vi spelade akustiskt i Sverige var en mycket trevlig kväll och både jag och Ken ser mycket fram emot att åter träffa den svenska publiken!

 

"For the blood of our lands" är en av de bästa nationella albumen som släppts någonsin om du frågar mig, så givetvis måste jag fråga.... kommer det ett nytt album? I så fall när?

Tyvärr har vi inte riktigt haft tid att gå in i studion och göra någon inspelning som band, vi har material men pga. personliga skäl och arbetsrelaterade skäl har det bara inte varit möjligt för oss att spela in just nu! Många människor frågar oss om det kommer något nytt album men tyvärr är det inget vi kan hetsa fram, det måste ta den tid det tar. Men förhoppningsvis påbörjar vi ett nytt album under 2015.


 

Har du några andra projekt som musiker?

Jag har ett soloprojekt som jag just startat. Det kommer nog bli kanske två covers och åtta egna låtar, som jag förhoppningsvis kan börja spela in inom några månader. Skivan kommer släppas på silurian productions igen, så håll ögonen öppna senare i år!

Jag kommer också gå in i studion rätt snart för ett nytt Brutal Attack-album.

Det känns som den brittiska bandscenen har vaknat igen. Ligger det något i det tror du?

Jag är inte riktigt säker på att jag förstår frågan, men scenen här ser väldigt bra ut för tillfället, gigs regelbundet och rätt mycket folk på gigen. Brutal attack, Blackout, Legion of st george, March or die, Whitelaw, Section 88 and Prime suspects spelar alla regelbundet och förhoppnigsvis får vi se lite nya band snart?

 

Berätta om det politiska läget i England!

Mainstreampartierna här i England är preces detsamma som i de flesta länder i Europa, dom har inget verkligt intresse för de vita europeiska folken. Trots att detta är vårt land tycks dom helt sakna intresse i att gränserna sväller över av immigranter som bara tar sig hit för att kunna utnyttja läget med att bo här med bidrag och fri sjukvård etc. Tyvärr räcker inte vår infrastruktur till att ta hand om denna massinvasion så urfolket drabbas och känner sig helt bortglömda av staten. Tyvärr är det samma sak i hela Europa!

Har den judisk-kontrollerade anti-islamrörelsen Pegida börjat synas i England?

Vi har inte märkt att Pegida fått något inflytande här ännu.

 

Tack så mycket för din tid! Jag hoppas höra mer från dig i framtiden! /Martin

 

Köp Blackout - Spirit of the warrior här

Köp Blackout - For the blood of our land här

Köp Brutal Attack här

Kommentera här: