Intervju med Attack

Forrest, sångare i Attack, amerikansk soldat, tillbringade 18 månader i Irak, under sin tid i fält skrev han 12 låtar om sina krigsupplevelser, kallar sin stil Combat Metal och har idag 4 fullängdare, "Survival" (1998), "We Must" (1999), World of Ruin" (2002),  "Survival" (nyinspelning 2006), "Fade Away" (2009) samt en split med Empire Falls (2009) bakom sig. Vi på Midgård Magazine har tagit oss en liten pratstund med Forrest.
 
 

Det är i år 17 år sedan ATTACK tog sin första laddning sedan debuten "Survival" släpptes. Hur känns det tidsspannet idag?

Tack för att du påminner mig om hur gammal jag är!! Haha... ATTACK har funnits sedan 1992 då vår första demo kom ut, men vårt första framträdande var inte förrän 1999 I Buffalo New York.

Du har myntat er stil som Combat Metal?

Ja jag namngav den nya stilen av ATTACK "combat metal" eftersom jag skrev texterna för cd:n "Fade Away" medan jag stred I Irak under 2003 och 2004..

Hur gick tankarna när du låg ute i kriget i Irak? Vad är det starkaste minnet du fått med dig därifrån?

Jag är väldigt stolt över att vara en dekorerad krigsveteran av Irak. Jag är stolt över att jag tjänade mitt land och flagga med ära! Jag tillbringade 18 långa månader i Irak och Kuwait, har gett mig många berättelser om misär, krig och våld som jag skulle kunna skriva en hel bok om.... Jag börjar varje berättelse med... "There I was, noooooo shit!" Men vad jag minns mest var när jag kom hem, hur mycket den amerikanska allmänheten verkligen inte bryr sig om våra uppoffringar. De flesta ungdomarna brydde sig mer om MTV än vad som pågick i någon öknen halvvägs över hela världen. Men det var under 2004, de soldater som återvänder i dag behandlas mycket bättre.

Jag misstänker att din vistelse har gett dig nya perspektiv?

Ja mina perspektiv på livet har verkligen förändrats sedan min tjänst i Irak, Det finns inga dåliga dagar sedan jag varit hemma. Alla mina dagar blev kvar i Irak.

Det känns som att flera av dina tankar från din tjänstgöring i Irak hamnade i text till din musik?

Enda cd:n som fått texter från Irak är albumet "Fade Away"

Det finns säkert nationalister som tycker att det är fel att gå ut i strid på grund utav politiska anledningar. Vad skulle du vilja säga till dem?

Ja många "nationalister" pratar skit om mig för att jag var en soldat som kämpat i strid. Jag får höra att jag är en krigare för Israel hela tiden från dessa obildade dårar. Medan de sitter i sina vardagsrum, där det är säkert för dem att skrika "vit makt". WOW de är verkligen en samling sanna tangentbordskrigare! Jag kämpade aldrig för något judiskt! Jag kämpade eftersom mitt land kallade mig till att göra det. Soldater har inga val, ingen politik, du gör det du får order om. Varje soldat som slogs för det Tredje riket var inte nationalsocialister. De kämpade för att deras befälhavare på fältet beordrade dem att göra så... Jag mötte döden varje dag i 18 långa månader! Hur många av dessa "nationalister" kan säga samma sak???.......

Fick Jack Owen några reprimander efter att han bistått med gitarren til albumet "Fade away"?

Jack Owen, en av grundmedlemmarna av Cannibal Corpse och nu gitarrist för Deicide blev ombedd att spela på albumet "Fade Away" och när jag förvarnade honom om att vi var ett rasmedvetet band, frågade han "typ som Skrewdriver?" Haha jag skrattade och sa ja, men vi är inte så coola.... Så han visste vad han gav sig in i... Vi är goda vänner, men han är alltid på turné med Deicide så han är för upptagen med att ta upp ett annat projekt med mig.

 
 

Du har ju ett ganska så otäckt ärr över hela bröstet. Hur bär man sig åt för att få ett sånt?

Ja det är ett ganska så illa ärr, fick det under ett slagsmål med kommunister vid en punkrock spelning. En av sharparna hade en kniv och försökte sprätta upp mig... Jag kan säga att jag definitivt förlorade den kampen, haha...

Hur ser framtiden ut för ditt musikskapande?

Framtiden för min musik skulle jag vilja ta det mer mainstream, jag har en hel del kontakter med mainstream-band och musiker jag planerar att skriva mer musik med dem och givetvis aldrig förneka mina skinhead rötter.

Intressant. Tack så mycket för din tid. Har du något du skulle vilja tillägga till Sverige?

Tack så mycket för att du intervjua mig. Jag skulle jag älska att komma till Sverige en dag. Ett sådant vackert land, samt också några mycket vackra kvinnor!

 
 
 
 
 
 
Köp:

Intervju med Brad, Blackout / Brutal Attack / Celtic Warrior

2014 gästade veteranerna från Blackout Sverige och bjöd på en uppskattad show, så vi på Midgård Magazine tyckte det var på tiden med en intervju med Brad, sångare i Blackout!

 

 

Hej Brad, tack för att du vill ställa upp på en intervju. Du kan väl berätta lite om dig själv, vem är Brad?

Vem Brad är??.. hmm bra fråga!!! Jag är bara en vanlig arbetarklassman från Wales. Jag har varit har varit inblandad i skinhead/Blood and honour-rörelsen i England ett bra tag. Det tar upp mycket av min tid, så förutom mitt arbete som tatuerare och att umgås med min familj har jag inte mycket tid över!

 

Du var nyligen i Sverige med ditt band Blackout, vilka andra tidigare/nuvarande band eller konstellationer har du spelat/spelar i?

Jag spelade gitarr i walesiska Celtic Warrior i över 10 år, och hade många goda stunder under denna tiden. Jag har också spelar gitarr i Brutal Attack sedan 1997 och som du kan ana så tar detta mycket av min tid!
Förutom dessa två så sjunger jag också i Blackout, jag körde lite gitarrer och sång 1997-98, men tyvärr gick vår tidigare bandmedlem, Andrew Stinko Lewis bort, vilket gjorde att vi lade bandet på is tills vi vi hade hittat en ny line-up och 2005 blev vi åter aktiva och vi har hållt i sen dess.

Vi har gjort några få ändringar i line-up:en efter detta eftersom vår lead-gitarrist Eddy bestämde sig för att lämna bandet, och tyvärr även vår rhythm-gitarrist Martin pga. allvarlig sjukdom. Vi är väldigt glada att Martin nu är fullt frisk! Dessa två har blivit ersatta av Dean på leadgitarr och Adam på rhythm, så nu är bandet åter fulltaliga!

Vad tycker du om kvällen ni var i Sverge? Hade ni det trevligt?

Kvällen i Sverige var grym, en bra publik och ett gott kamratskap. Det var en verklig ära för oss att få spela i Sverige och vi hoppas att vi blir inbjudna att komma tillbaka någon gång! Tyvärr var vi tvugna att spela som ett fyrmannaband denna kväll eftersom vår basists fru tragiskt och plötsligt gick bort vilket gjorde att han inte kunde närvara, vilket gjorde att vi inte var fulltaliga.

Har ni spelat här förr? Berätta om det i så fall!


Som bandet Blackout har vi inte spelar i Sverige tidigare, men jag har spelat här tidigare med Celtic Warrior och även ihop med Ken McLellan under några kvällar med akustiskt upplägg, vilket vi uppskattade mycket!

 

Kan vi hoppas att vi får se dig här igen i framtiden?

Jag hoppas verkligen att vi blir inbjudna att spela i Sverige med Blackout igen, och jag vet att jag kommer spela i Sverige detta år under en balladkväll med Ken McLellan. Sist vi spelade akustiskt i Sverige var en mycket trevlig kväll och både jag och Ken ser mycket fram emot att åter träffa den svenska publiken!

 

"For the blood of our lands" är en av de bästa nationella albumen som släppts någonsin om du frågar mig, så givetvis måste jag fråga.... kommer det ett nytt album? I så fall när?

Tyvärr har vi inte riktigt haft tid att gå in i studion och göra någon inspelning som band, vi har material men pga. personliga skäl och arbetsrelaterade skäl har det bara inte varit möjligt för oss att spela in just nu! Många människor frågar oss om det kommer något nytt album men tyvärr är det inget vi kan hetsa fram, det måste ta den tid det tar. Men förhoppningsvis påbörjar vi ett nytt album under 2015.


 

Har du några andra projekt som musiker?

Jag har ett soloprojekt som jag just startat. Det kommer nog bli kanske två covers och åtta egna låtar, som jag förhoppningsvis kan börja spela in inom några månader. Skivan kommer släppas på silurian productions igen, så håll ögonen öppna senare i år!

Jag kommer också gå in i studion rätt snart för ett nytt Brutal Attack-album.

Det känns som den brittiska bandscenen har vaknat igen. Ligger det något i det tror du?

Jag är inte riktigt säker på att jag förstår frågan, men scenen här ser väldigt bra ut för tillfället, gigs regelbundet och rätt mycket folk på gigen. Brutal attack, Blackout, Legion of st george, March or die, Whitelaw, Section 88 and Prime suspects spelar alla regelbundet och förhoppnigsvis får vi se lite nya band snart?

 

Berätta om det politiska läget i England!

Mainstreampartierna här i England är preces detsamma som i de flesta länder i Europa, dom har inget verkligt intresse för de vita europeiska folken. Trots att detta är vårt land tycks dom helt sakna intresse i att gränserna sväller över av immigranter som bara tar sig hit för att kunna utnyttja läget med att bo här med bidrag och fri sjukvård etc. Tyvärr räcker inte vår infrastruktur till att ta hand om denna massinvasion så urfolket drabbas och känner sig helt bortglömda av staten. Tyvärr är det samma sak i hela Europa!

Har den judisk-kontrollerade anti-islamrörelsen Pegida börjat synas i England?

Vi har inte märkt att Pegida fått något inflytande här ännu.

 

Tack så mycket för din tid! Jag hoppas höra mer från dig i framtiden! /Martin

 

Köp Blackout - Spirit of the warrior här

Köp Blackout - For the blood of our land här

Köp Brutal Attack här

Intervju med Para Elite

Skinheads sedan 1980-talet beslutade sig förra året att gå ihop och bilda ett band. Du kan höra influenser i deras sånger att det är den eran som hägrar.
sång har vi "Coop" från White Flag Down, på gitarr Jason från Lone Soldier, Rob på bas, Tony från Rhythm Collision och Cliff Warby från engelska Condemned 84. Vi på Midgård Magazine har fått oss en liten pratstund med Jason om varför dessa "gubbar" om hur det har gått sedan bildandet.
 
 
 
 
Para Elite, berätta lite bakgrund om erat band.
Para Elite bildades 2014 av bandets ursprungliga gitarrist och vår basist som vill göra ett bandprojekt med Cliff Warby. Därifrån rekryterades White Flag Down sångaren Coop och Para Elite föddes. De spelade in split LP med Total Annihilation och spelade sin debutspelning med Cliff på trummor. Men när Cliff bor drygt 5000 kilometer bort är det inte möjligt för honom att vara en permanent trummis, så nu har vi tidigare punkbandet Rhythm Collisions trummis. Den ursprungliga gitarristen hoppade av bandet och jag klev in och tog hans plats i stället, så bandet går från klarhet till klarhet och vi skriver redan nu på nya låtar.
 
 
Ni släppte nyligen en split-album tillsammans med Total Annihilation. Har ni hunnit få någon respons från era lyssnare ännu?
Ja, Feedbacken har varit enorm! Alla som har hört skivan älskar den. Det är en mycket stark split, båda banden tycker jag har varit lika engagerande och inte ett enda svagt spår. Grabbarna i Total Annihilation är goda vänner till oss, så det är ett nöje och en ära att dela en LP med dem. Vi vill tacka alla för att ha köpt vår split, den har sålt väldigt bra, och är nära på slutsålt.

Så ni är nöjda med produktionen?
Självklart i efterhand finns det alltid något som du skulle vilja göra om, men totalt ja alla är mycket nöjda med slutresultatet.

Hur är det att vara ett Skinheadrockband i USA idag?
Den Amerikanska scenen varierar beroende på vilken del av landet du befinner dig i. Där vi bor är det väldigt polariserande med en "vår sida" och "er sida". Det är allt väldigt korkat, eftersom PC-sidan är alltid på en häxjakt efter "nazi" band, men de ignorerar de verkliga uttalade "nazistiska" banden. Det finns andra delar av landet där scenen kommer överens trots skillnader i åsikter eftersom skinheads har mestadels funnits länge och blivit äldre och klokare. Många av de äldre skinheads här är inte så mycket klokare dock, de ser fortfarande "nazister" överallt och kommer att vilja attackera någon för att han är klädd i en t-shirt de inte håller med om, vilket är något som en 18-årig skulle göra, men när du är förbi 30 så bör ditt liv ha lite mer mening i det än för att bry sig om vad för slags tryck någon har på sin t-shirt. Och detta gäller för båda sidor, så om det är Skrewdriver eller Trojan Records, vem bryr sig. I slutändan är det bara musik och det största brottet en person kan göra mot sig själv är  SJÄLV CENSUR vad han kommer att lyssna på på grund av "politik". Att vara Skinhead har alltid varit om att inte ge ett fan och gör din egen sak, men nu verkar det förväntas att du ska dra en linje. Jag förstår inte den önskan skinheads av 2015 att vilja bli accepterad av samhället, jag tror det är därför alla är så ursäktande idag. Det är nu vanligt att alltid förklara sig själv och säga "Åh jag tycker inte så, jag är inte så". Skinheads brukade aldrig bry sig om vad samhället tänkte och tyckte. Hatade och stolta brukade vara ett levnadssätt, det är nu bara tomma ord.
 
Hur många livespelningar har ni hunnit med än så länge?
Vi har spelat tre spelningar, 2 med den första lineupen, och 1 med den nuvarande nya uppsättningen. Med allas späckade scheman är det svårt att spela ute för ofta, och även det hålls inte lika många konserter som det brukade göra som för bara några år sedan.
 
Några inplanerade då?
Nästa stora är under New York City Oi Fest helgen den 8-9 maj med Skinfulls sista gig, The Wrongdoers, Offensive Weapon, Brassic, Wolverines, Oxblood, Sun City Skins, American Eagle, Fed Up, Criminal Intent och First Strike . Hoppas jag inte glömde någon! Vi ser verkligen fram emot detta eftersom det är första gången i USA för Skinfull och The Wrongdoers. Förmodligen kommer vi att spela en mer lokal show innan NYC Fest.

Är det av någon speciell anledning till varför ni använder er av just Rothschilds symbol till er sång "Hang the bankers"? Och hur ser ni på kapitalism?
Vi känner att den grundläggande orsaken till mycket av världens problem beror på en korrupt finansiell centralbank som systematiserar över hela världen. Inte bara i Amerika, men nästan överallt i hela världen finns det en centralbank som drivs av Rothschilds organisationen. Den allmänna befolkningen riktar sina klagomål mot fel källa (lokala banker, lokala politiker, det landet där borta, etc) de män som driver dessa centralbanker bryr inte vem som är vid makten, vem som är VD / premiärminister. Det är här jag menar med att det arbetande folket riktar sin vrede mot fel källa och Rothschilds bara lutar sig tillbaka och skrattar när vi slåss mot varandra missriktade och bara skyller på varandra. De skriver ut våra värdelösa pengar, tittar på när länder störta in i en recession och depression, de till och med hittar på ett eller annat sätt för hur de ska komma åt dina besparingar. Såvitt kapitalismen, på det sätt det praktiseras idag, det är inte ett hållbart system och vi har fastnat i deras kumpankapitalism. Regler och lagar hindrar en sann entreprenör från att göra något utan att behöva sälja ut röven till förmån för skatter, böter, onödiga tillstånd, etc. Men företagen med rätt vänner och kontakter får leva på kryphål som låter dem göra vad de vill medan resten av oss blir insvepta i byråkratin. Det är definitivt ett problem som jag skulle kunna fylla på med flera sidor, men vi lämnar det därhän. Så när vi sjunger "Häng bankirerna" så är det riktat mot centralbankerna, det är de jävlarna som förgriper sig på oss.
 
 Er logo, vad betyder den?
Ingen betydelse egentligen, tyckte bara den såg cool ut haha. Skallen representerar vår sångare Coop och hans saknad framtand.


Era musikaliska inspirationer och favoritband?
För många att lista, men som alla medlemmar i bandet, nuvarande och tidigare, har hängt med sedan 80-talet, så vår favoritmusik härrör från den eran. Direkta inspira kommer från brittiska Oi!-klassiker som vi lyssnade på när vi upptäckte våra första skinheadband... Blitz, 4 Skins, Combat 84, Condemned 84, Skrewdriver, Skullhead. Vår sångare Coop har en röst som liknar Kev Turner i Skullhead, något som vi brukar får höra den jämförelsen. Vi gillar också en hel del relaterat men som inte är riktigt Oi!-musik också som The Jam och andra Mod Revival, The Specials, till klassisk punk som SLF etc. Sedan finns det massor av utländska band som vi gillar. Den brittiska scenen har fått nya stora unga band som No Quarter, Queensbury Rules, Crown Court och Last Crusade som ser ut att rädda sin scen från stagnation. Den japanska scenen har haft massor av bra band sedan 80-talet och många är våra goda vänner. Sverige har haft stora band genom åren naturligtvis, samma med Sydamerika, också starka band, Italien och Tyskland har alltid haft bra band, världsomfattande så finns det massor av bra musik och vi är inspirerade av dem alla på något sätt.

Tack så mycket för att du gav oss lite insikt i ert band. Någon sista hälsning till Sverige?
Tack för intervjun! För mig personligen, jag skulle älska att få besöka Sverige eftersom jag har vänner där. Förhoppningsvis så står ert land upp för sitt nationella arv och inte grottar sig i att försona politiker som vill förmedla dålig politik bara för att blidka den Politiskt Korrekta väljarbasen, det verkar som att Sverige (och hela Skandinavien) är vid en kritisk punkt där felaktiga beslut kommer båda illa för de kommande generationerna. Så håll Kampen för den goda Saken till förmån för era barn!
 
 
 
 
 
 
Följ Para Elite på Facebook