Intervju med Escuadron 88

Scenen nere i sydamerikanska Uruguay är inte stor, men inte heller konstigt med tanke på situationen och de konsekvenser man kan räkna med om man vänder sig mot det rådande systemet. Vi har tagit kontakt med några av de som var med från början då vit stolthet tog sig form, och det är bandet Escuadron 88. Vi har låtit Sebastian, bandets grundare vara ambassadör för Uruguay om dess situation som land och folk, nationell opposition och så klart; deras musik.
 
 
 
Hej! Skulle ni vilja presentera bandet Escuadron 88?
Hälsningar. Bandet bildades under 1996-1997, och vi är det första WP skinhead bandet i vårt land. Vi hann bara vara aktiva i ett par år eftersom flera medlemmar fängslades mellan 1999 och 2001. Under 2002 försökte vi att omgruppera bandet, men utan framgång. NS-scenen var fortfarande väldigt tyst fram till 2009 på grund av den starka förföljelsen av skinheads. År 2012 fann bandet tre nya medlemmar; Ganda på trummorna, Lucio spelar bas och Laika på gitarr. Sebastian är den enda medlemmen från den ursprungliga formation. Escuadron 88 har deltagit i många konserter i Uruguay, Argentina och Brasilien. Bandets album är; en dålig kvalitets demo från 1998, en split med fyra låtar under 2013, samma år kom det första albumet "Urban Warriors", och 2015 EP:n "Resiste". I år kommer vi att delta på ett samlingsalbum; "Independencia y Revolución", som har med många RAC / WP band från Sydamerika.

Hur ser det ut nere i Uruguay dagar som dessa? Har det bara gått utför sedan vänstern tog över 2004?
Ja, de röda har varit i regeringen i mer än 10 år nu, och för varje år går vårt land och blir mer och mer dekadent. De förstör västerländska värden i vårt samhälle. Vänsterkanten tog med sig sina socialistiska lagar som legalisering av marijuana, fri obegränsad abort och homosexualitet. Även kriminaliteten och drogmissbruket har vuxit snabbt under de senaste 10 åren. Uruguay tar emot en hel del invandrare också, mestadels negrer från Västindien och peruaner. Traditionellt har vårt samhälle formats ur en stor arbetarklass av europeiska ättlingar, främst från Spanien och Italien. Numera förändras detta på grund av de låga födelsetalen av vita människor och samtidigt växer befolkning tack vare svarta och rasblandade. Tyvärr har den vänstern lyckats med denna agenda...

Uruguay har ju ingen allmän värnplikt. Men armén verkar vara intresserade av att vilja rekrytera homofiler?
Vi har aldrig haft någon värnplikt någonsin, och ja, de vill ha en del homosexuella rekryter. Uruguay har förvandlats till ett jävla paradis för bögar. De går på gatorna håller varandra i handen och kyssas framför barnen, det är äckligt. Gay lobbyn är mycket kraftfull i vårt land, det finns homos i politiken, ekonomin och säkert i armén också.

Är det lätt att introducera Vit nationalism i Uruguay?
Tyvärr har folk ingen raslig stolthet i Uruguay, så den vita nationalismen har aldrig varit populär här alls. De flesta människor hatar vita nationalister, och det finns antirasistiska och antifa grupper. Vi lever i ett "rasligt självmord" i Uruguay. Minoriteterna kan och får vara stolta över sin ras, medans vi inte kan säga att vi är stolta över att vara vita utan att bli kallad för "rasist", och anklagas för diskriminering och även skickas till fängelse.

Hur lyckades du själv då bli introducerad?
Jag har varit stolt över mina europeiska förfäder sedan barnsben, och jag förstod aldrig varför jag skulle skämmas för det. I skolan; lärare predikade mångkulturalism och ljög om vår historia. Den vite mannen skapade stora civilisationer och förde framsteg till varje land som han gick igenom. Jag har ingenting att skämmas för, jag är stolt över att vara vit.

Redan 1996 bildade vi det första WP skinhead gruppering i Uruguay med några vänner till mig. Under dessa dagar redigerade vi också en NS musik fanzine som kallades "Orgullo Skinhead" (Skinhead Pride) och samarbetat med 14WordsPress och Katia Lane.

Vi hamnade i fängelse år 1999 bara för tillhörde en vit stolthet supportergrupp. Detta har inte avskräckt oss och vi har fortsatt hålla kampen vid liv för våra idéer. Men mellan 2001 och 2004 utbröt flera gatustrider, som lämna nästan varenda uruguayansk skinhead i fängelse. Detta fick vi dra lärdom utav och fick oss till att arbeta på ett annat sätt.

Numera har de flesta av oss barn, och för mig att uppfostra mina döttrar är det viktigaste i mitt liv eftersom jag har alltid levt efter de 14 orden. Kampen för en framtid för vår ras och våra barn fortsätter, och Escuadron 88 är ett sätt för oss att fortsätta Kampen.

Är du/ni involverade i någon organisation?
Att tillhöra en organisation som förespråkar vit stolthet i vårt land är olagligt...

Kan man ens vara öppen med sina politiska åsikter i ert land?
Säger du att du inte håller med den så kallade "demokratin" så gör det dig till en ProScript, och du kommer så småningom att bli fängslad. Så, har du nationalsocialistiska eller fascistiska åsikter så kan du räkna med att bli förföljd. Som jag sa i föregående fråga; att bilda en organisation med dessa "politiskt inkorrekta" åsikter, det är olagligt.

Och hur kom du fastna upp att göra musik?
Det fanns inte något RAC-band från Uruguay innan oss, vi var pionjärerna som fick denna musik till vårt land. Som alla till en början, brukade jag lyssna på Oi! och hardcoreband. Då visste jag några RAC-band som slog rakt in i mitt sinne hahaha. De första WP /
RAC band jag lyssnade på var Skrewdriver, Division 250, Klan och Estirpe Imperial.
 
 
Skulle du vilja presentera ert nya släpp "Resiste!"?
"Resiste" spelades in i april 2015 och den har 4 låtar.

"Indignados" (Upprörda); det är en sång som handlar om att förvägra denna dekadenta värld, och om vår stolthet för vår ras aldrig kommer att dö eftersom vi aldrig kommer att ge upp.

"Occidente" (Väster) kommer som nästa spår. Som namnet säger, det är en sång om att försvara våra verkliga värden och den västeuropeiska kulturen.

Det tredje spåret "Ruta 88" (Route 88) är tillägnad Ganda (vår trummis) och alla motorcyklister som är stolta över sin ras.

Den sista låten "Resiste" (Motstånd) handlar om att stå i en värld i ruiner, motstånd. Bättre tider kommer kamrater, då kommer vår fana vaja igen!
 Har Uruguay haft några historiska personer som har påverkat vita nationalister?
Nej, som jag sa, den vita nationalismen i vårt land är det något nytt (sedan 1996) och vi påverkas inte av någon historisk karaktär, eftersom, enligt vår mening, ingen har öppet försvarat vit stolthet innan.

Musikscenen i ert land. Är det stor? Eller är ni en del av en större scen tillsammans med andra sydamerikanska band?
Nej, i vårt land är scenen liten, vi är några skinheads och sanna NS. På senare tid så kämpar vi inte bara mot antifa avskum, men också mot de white trash som går klädda som skinheads och använder våra symboler, som har en livsstil som är helt oenig med de nationella socialistiska principerna.

Lyckligtvis har vi skapat en skinhead front med våra bröder och systrar från Argentina och Sao Paulo (Brasilien). Skinhead front arrangerar konserter, evenemang och snart finns också en butik med CD-skivor och t-shirts.

Hur är det med livespelningar för Escuadron 88?
Vi älskar konserter, det är vad vi gillar mest. Här i Uruguay har vi organiserat några konserter, med en liten mängd människor, vi spelade bara för våra vänner. Men under de senaste åren har vi deltagit i en konsert i Brasilien med 60 personer ungefär, med andra band som Zurzir (Brasilien) och Pelea de Ratas (Chile). De två största konserterna vi spelat på var i Buenos Aires inför ca 100 personer och våra bröders band från Argentina Fides, Gladius och Nos Hicimos Respetar.

Människor har berättat att vi låter mycket bättre på livekonserter än på våra album. I min mening är detta bara för att vi inte är ett studioband. Vi är ett band med starka känslor för kärleken för vår ras, och hat mot NWO (Nya Världsordningen) som vill förstöra den. Det är därför som vårt sound är kraftfullt och aggressivt.
 

Vilka band föredrar du att lyssna på?
Jag hade lyssnat på RAC i 20 år, det är svårt att säga, men om jag måste välja så föredrar jag 90-talets band som División 250, Klan, Ultrasur, Brigada NS, Max Resist, Bully Boys, Nordic Thunder, Aggravated Assault, Chaos 88 , Natural Born Killers, ADL 122, Sud XT, Peggior Amico, Celtic Warrior, No Remorse, Konkwista 88, Kolovrat, etc. Jag lyssnar också på nya band som Bronson, våra bröder Fides Skins från Argentina, Bloodshed 88, och flera spanska band . Också som viking rockband från Sverige; Ultima Thule, Hel, Pluton Svea naturligtvis, och Steelcapped Strength (bäst enligt min mening).

Vad är de framtida planerna för Escuadron 88?
Nästa månad planerar vi att spela in två nya låtar för Skinhead Front sammanställningen som kommer att kallas "Independencia y Revolución" tillsammans med Gladius, Fides y NHR, Pelea de Ratas och Infractores från Brasilien. Vi är också inbjudna till en konsert i december.

Nästa år kommer vi att spela på några konserter och finna tid till att komponera nya låtar.
 
 


Tack för intervjun. Jag lämnar de sista raderna till dig.
Tack till dig Andreas för att du ger oss detta utrymme i Midgård Magazine och gett oss möjligheten till att nå Sverige och många andra europeiska länder, tack så mycket.

Vi vill också bjuda in läsarna att ladda ner vår musik och titta på våra klipp på Youtube eftersom vi kör ut ur CD exemplar just nu. Vi hoppas kunna få spela i Spanien och Italien inom ett par år.

En hyllning till alla skinheads från Sverige och Europa, glöm aldrig vad vi kämpar för, 14 ord !! WPWW
 
 
 
 

Intervju med Pigdriver

Med en lång inkörskurva med färdigskrivna texter och lagd musik så fick det dröja flera år innan sången lades. Men nu äntligen så har polska Pigdrivers första platta "Pig'n'roll" släppts. Så vi bestämde oss för att bekanta oss lite med bandmedlemmarna. Möt Pigdriver.
 
 
 
Okej. Jag ska ställa er ett par frågor. Kan ni börja med att presentera er och Pigdriver?

Mati: Hej. Detta var min idé att bilda Pigdriver. Det började med för länge sedan när jag ville bli en rock'n'roll stjärna, så jag köpte lite musikutrustning och jag skrev ihop massor av texter. Det var snarare en icke så lätt uppgift, eftersom jag inte är ett musikaliskt geni. Det var inte förrän under en viss fest som jag valde att dela min idé med Philu som var frontfigur i Tormentia. Vi beslutade omedelbart att bilda detta projekt och det var Pirania som valdes till att bli frontman av Pigdriver. Vår första låt, "Bez przebaczenia" (svenska. "Utan förlåtelse") var redo två veckor senare. Det hände under 2011.
Pirania: Killarna sade att jag har förmågan att skrika på ett sånt sätt att folk skulle utrymma byggnaden, musikaliskt sätt. Min röst är irriterande och den går folk på nerverna. Det är därför jag blev ombedd att gå med på ljudinspelningar.

Varför valde ni "Pigdriver" som namn på ert band? Det har funnits många teorier om etymologi av detta ord...

Mati: Också här är det jag kom upp med detta namn. Den kommer från en engelsk fras "slavdrivare." Jo, du vet, när vi skrev de flesta av texterna var vi dåligt välskötta och stuvade ända upp till gälarna. Vi brukade bära tunga stövlar och där vi generellt agerade vi som grisar. I grund och botten, namnet reflekterade vårt beteende.

Såg att ni nu äntligen har lyckats slutföra inspelningen av ert första album. Berätta något om den. Varför tog det så lång tid?

Pirania: Det är mitt fel. Jag är en lat en och det är därför vi inte kunnat avsluta inspelningarna. Jag hade alltid en ursäkt att inte avsluta mitt jobb.
Mati: Han har rätt. Det var hans fel! Som jag redan nämnt, 90% av våra låtar var skrivna för 10 år sedan. Philu spelade in musiken, men Piranias lättja är välkänd. Massor av människor påverkade Pirania till uppgiften. Också ett stort intresse för vår musik gav honom en knuff. Det hjälpte och jag har precis fått ett paket med cd-skivor.
 
 


Jag drar slutsatsen från er musik att kommunismen inte riktigt är er kopp av the? Vad var effekterna av kommunismen för Polen? Kan ni komma på några speciella händelser från det förflutna som hade en negativ inverkan på er? Fanns det några bra?

Pirania: De röda utplånade landet. Vi lider fortfarande av följderna av detta system. Det är en naturlig reaktion att vi som människor som älskar vårt fosterland, hatar kommunismen.
Mati: Femtio år av kommunism i vårt land var värre än atombomberna över Japan och alla dessa orkaner i USA:s historia. Det är inte lätt att beskriva det till någon utifrån. Det var inte bara en ekonomisk recession, men också ett slavsystem. Vad är mer, kommunismen i Polen var också en moralisk förfall av vår nation. Vi lider fortfarande av denna sjukdom. Fortfarande så finns massor av saker som behöver göras. Kommunisterna har fortfarande en enorm inverkan på vad som händer i vårt land. Efter 1989 kommunismen ersattes av kapitalismen. De har tagit oss allt vad som var möjligt att bli stulna på. De har media, kapital och industri, så att de kan lätt påverka sammansättningen av nästkommande polska regeringar. Vi lever i svåra tider. Våra förfäder kämpade och dog under striderna mot dessa avskum, så vi är inte rädda. Jag skulle inte våga påstå att det fanns vissa fördelar. Detta system har för säker stärkt våra karaktärer och vår inställning till dem, som faktiskt är väldigt viktigt i vår dagliga kamp för våra övertygelser.

Mati du verkar vara en man av vildmark. Kan du förklara varför vi ska leva närmare naturen?

Mati: Att älska sitt land bör gå hand i hand med en vilja att upptäcka det mycket grundligt. Vi kan ha en ständig kontakt med naturen på orörda platser. "Idrott, hälsa och nationalism" är en mycket populär slogan i Polen. När kampsport, fotboll och gym är inte tillräcklig, då är det är en hög tid för att gå tillbaka till rötterna. Tillsammans med våra vänner spridda över Polen, har vi lyckats upprätta "Projekt Wypad" som är ett projekt som syftar till att främja en sund livsstil baserad på turism, överlevnad, sportskytte och militära utbildningar. Vi tar också hänsyn till extrema sporter. Hela uppståndelsen handlar om att leda en hälsosam livsstil istället för att spendera tid med dem som är missbrukare. Vår scen såg ut så här i det förflutna, men vi har vuxit upp. Vad finns mer, vi är mer erfarna nu och vi försöker att ändra synen på den. Hur som helst, du kan inte försvara ett land i behov om du inte känner till din topografi eller om du inte vet hur man hanterar en pistol.

Hur ser den polska scenen ut idag? Spelar ni live? Det verkar som om Pigdriver kommer att förbli en studio band men man vet aldrig...

Mati: Polska scenen har varit på god nivå under en längre tid. Det finns några nya band och även några musiker från 1990-talet som bestämt sig för att komma tillbaka. Vi ska inte klaga. Jag tror att utvecklingen av meddelandet är avgörande. De värden som var utmärkande för skinhead subkultur har utvecklats. Det är inte längre musik för ett gäng berusade och skalliga sothönefolk. Meddelandet har blivit mer moget. När det gäller nya band, det finns ett brett utbud av sådana grupper. Det finns konserter som regelbundet äger rum och folk är inte rädda för repressalier. Jag tror inte att vi kommer att spela live på grund av det faktum att vi lever på olika platser och var och en av oss har fått egna uppgifter och projekt. Jag har ingenting att göra med musik just nu. Till och från kan jag skriva några texter åt någon. Pirania är medlem av Prawy Prosty. Nyligen lyckade vi spela in några låtar för en samlingsskiva. Philu spelar ju som sagt i Tormentia. Såvitt jag vet, han kommer att släppa ett nytt album. Kanske de kommer att spela våra låtar under sina konserter...

Varför bestämde ni er för att bli nationalister? Vad motiverar er att leva med sådana värden?

Mati: Nationalism innebär att leva och arbeta för sin nation. Jag växte upp med sådana värderingar och det är ingenting som jag kommer att ändra på. Jag har alltid blivit lärd till att jag inte skulle leva bara för mig själv. Mina föräldrars kamp mot kommunismen har bidragit till att stärka de sociala banden. I grund och botten, jag tar vid där vad de började och jag lägger mina värderingar, metoder och åtgärder för det. Vi agerar i den sociala världen eftersom det är vår plikt. De som påstår sig vara nationalister, men i själva verket inte gör något för denna nation får oss att gå på våra nerver. Vi vill ha förändringar här och det är det som motiverar oss. Vi gör vårt bästa för nästa generation. Om vi inte gör det kommer vi att kallas likgiltiga.

Hur får man tag på er nya CD?
Mati: Den finns tillgänglig på vårt skivbolags hemsida: http://nasz-sklep.net. Deras tidigare releaser finns här: https://www.facebook.com/NaszaScena.

Tack för intervjun. Jag önskar er all lycka. Vill ni lägga till något?
Mati: För vårt band vägnar, skulle jag vilja tacka för uppmärksamheten. När det gäller musik är vår lathet nästan legendarisk och trots detta kan du var tålmodig. Vi vill tacka de svenska nationalister som gör Stefan Michnik liv till ett elände. Han är en kommunistisk brottsling och som för närvarande befinner sig i ett judiskt vårdhem i Göteborg. Jag önskar er det bästa lycka till, fortsätt kämpa! Vi ses!
 
Följ Pigdriver på Facebook