Nationell musik plockas bort från Spotify

Spotify - Music for everyone har fått hård kritik för sitt breda musikutbud. Spotify väljer nu att plocka bort musik som framförs av nationella band efter DNs granskning. 

Grinbögarna på tidskriften Expo hakar givetvis på när de får höra att fel åsikter får komma till tals. 

Chefredaktör Daniel Poohl ser allvarligt på förhållandet.

– Som distributör har man ett ansvar för vad man erbjuder. Det är ju helt klart att de här musiktjänsterna bidrar till att tillgängliggöra nazistiska idéer och ideal. Oavsett vad musiktjänsternas motiv är så är detta ett faktum. För extremhögern är musiken en av de viktigaste propagandakanalerna när det kommer till rekrytera unga. Så i den bemärkelsen bidrar musiktjänster som sprider vit makt-musik till detta, säger han.

DN och Expo är inte ute efter att kritisera Spotify för  att de gör musik med våldsamma texter tillgängliga. Utan det är musik med texter som väljer att lyfta fram nationalistiska idéer och ideal som är oroande. Annan våldsromantik verkar vara helt i sin ordning.

Vi har lyssnat på lite negerrap som finns på Spotify och listar några låtar som handlar om att våldta, mörda och misshandla kvinnor:

"Now it's a flood of blood in circumference to her face/And an abundance of brains all over the street/Shame how we had to meet"

 

"I got blood on my hands and there's no remorse/And got blood on my dick cause I fucked a corpse"

 

"I be placin' snitches inside lakes and ditches/And if I catch AIDS, then I'ma start rapin' bitches"

"I tied her to the bed, I was thinking the worst/But yo, I had to let my niggas fuck her first/Yeah, loaded up the 44 yo/Then I straight smoked the hoe"

"The shirt covered her face, but she screamed and clawed/So Billy stomped on the bitch, until he broke her jaw/The dirty bastards knew exactly what they were doing/They kicked her until they cracked her ribs and she stopped moving"

"Bitch why you lyin', bitch you've been cheatin'/Now I gotsta to give your motherfuckin' ass a beatin/I punched her in the ribcage and kicked her in the stomach/Take off all my motherfuckin' jewellery, bitch run it/I stomped her and I kicked her and I punched her in the face"

 

Musik som inte längre får finnas kvar på Spotify pga dess stötande innehåll:

"I stand watch my country, going down the drain
We are all at fault, we are all to blame
We're letting them takeover, we just let 'em come
Once we had an Empire, and now we've got a slum"

 

"Here's a story of a simple man
Who just wanted to succeed
Wanted the best for his nation,
His race and family
So he worked hard everyday,
Grinding his hands to the bone
For his land and his children's future,
He would fight even if he fought alone"

 

Köp skivorna som är för grova för Spotify från oss:

Final War - Final War
Final War - We speak the truth
The 96 Brigade – Can you hear us now?

Horss gör cover på Blue eyed Devils

Ryska Horss släpper en grym cover på amerikanska Blue eyed Devils låt March.
 
 
Band historia.

Våren 2001 samlades ett antal nationalister från Blagoveshchensk, Ryssland och bestämde sig för att skapa ett band för att främja NS åsikter och det är så Horss föddes. För att få line-upen helt komplett, inbjöds några musiker till att delta i bandet.

Den första repetitionen inträffade i maj 2001 och kort efter det kom första spelningen som spelades för  likasinnade kamrater. Under det första året av Horss existens släpptes en demo som heter "Russia for Russians". Demon lutade mer åt RAC/Oi!, och som var mycket uppskattad av många kamrater. Denna demo släpptes på kassettband från KTR Records år 2002 och fick stor spridning över hela fäderneslandet. Dessutom har ett antal spår från albumet hamnat med på en ganska populär samling som heter "Skinheads Coming", som också släpptes av nämnda KTR Records.

År 2002 var en milstolpe för Horss: ny gitarrist och trummis kom med i bandet och de gjorde att bandet fick ett tyngre sound och med dess kvalitet flyttades bandet till en helt ny nivå. Under perioden 2002-2003 med flera privata spelningar samt en öppen för den bredare publiken skedde. Under hösten 2003 släppte Othal Records en split-CD med Horss och det hedniska-metal bandet "Volkolak", även kallat "Amur Wolves", som hade med flera låtar från demon. Tillägg till detta, under 2003 hade Horss bringat tid i studion och arbetade på det nya albumet "We Can’t Be Stopped", som släpptes under hösten samma år. Fortfarande som RAC, men med ett tyngre sound den här gången. Albumet fick mycket positiv feedback från kamrater från hela fäderneslandet. Nästa, i april 2006 B & H Records släppt det nya Horss-albumet "Undefeatable Army", som i sin tur gjordes i ett mer RAC/Hatecore sound med radikala texter. Under perioden 2005-2007 fick Horss läggas på is på grund av att några medlemmar tvingades att tjänstgöra i armén.

Under 2007 fick Horss sångaren A. med hjälp av sessionsmusiker möjlighet att spela in albumet "Resist", som släpptes 2008. Denna CD trycktes i ett begränsat antal och såldes ut väldigt snabbt. Under perioden av 2007-2008 spelade Horss ett antal spelningar i Blagoveshchensk och Vladivostok. Nästa år, 2009 lades bandets verksamhet återigen på is på grund av flera anledningar. I slutet av år 2012 beslutade Horss gitarrist A. och dess sångare A. för att spela in lite nya låtar, vilket resulterade i ett nytt spår som släpps i slutet av 2013 för samlingsalbumet "Slavic Hardcore". Även under våren samma år invigdes det nya fullängdsalbumet in, men dess release sköts upp i ett och ett halvt år på grund av olika anledningar. Horss spelade också in ett nytt spår förra vintern, som var med på samlingsalbumet "Slavic Hardcore Vol. 2 " som släpptes under 2014. Nu spelar bandet in helt nya låtar, som kommer att presenteras i deras nya kommande release.