Intervju med Kommando Skin

 

Hej Andy! Kul att höra att ni kommer hit till Sverige för att spela live på ISD-Memorial. Ni ser fram emot det antar jag?
Oh yeah, det gör vi! Detta kommer att bli första gången vi är i Sverige och det känns bra att vi kommer att lira hos er.

Hur är allt i Tyskland dessa dagar?
Inte så olikt som i de flesta andra västeuropeiska länderna. Nationalism har blivit tabu, vår identitet förstörs, och vårt land är översvämmat med människor från hela världen. Det sammanfattar väl det hela ganska bra.

I vilken del av Tyskland bor ni? Hur är läget där?
Vi finns i den sydvästra delen av Tyskland. Vår hemstad är en av de städer med högst andel invandrare. Det är nästan 50 procent av befolkningen och det fortsätter att öka. Så, du vet vart det är på väg. Det är ett folkmord i slow motion.

Hur skulle du vilja presentera bandet Kommando Skin?
Vi vill hålla det kort och enkelt, precis som våra låtar: vi är Kommando Skin från Tyskland och vi spelar Skinhead Rock.

Ni släppte nyligen ett nytt album "Bis der Letzte mit uns singt". Är ni nöjda med slutresultatet? Skulle du vilja beskriva det lite, skiljer den sig nått från era tidigare alster?
Ja vi är mycket nöjda med det. Det tog ganska lång tid att släppa det och vi jobbade mycket på det tills vi fick det som vi ville ha det ... inte bara av låtarna utan även ljudet, layouten, ja i princip allt kan man säga. Om ni inte har hört våra låtar innan, skulle jag beskriva det som snabb Skinhead Rock med nationalistiska texter utan att direkt vara begränsat till det. Ni kommer inte hitta några ballader. Om ni känner till våra tidigare album, skulle jag säga att det är i samma anda som våra två senare album, förhoppningsvis lite bättre, haha.

Har ni haft tid att spela era nya låtar live ännu? Vilka låtar ser ni mest fram emot att få spela live?
Ja vi har spelat några av dem live. Nicht tolerant, Braunzone, Revolution och Schangsen är roliga att lira live och tydligen så verkar de låtarna gå hem hos publiken. Vanligtvis är ju så klart trevligast nä vi spelar en låt och du ser att människor njuter av den och är med och sjunger den tillsammans med oss.

Eftersom det är ISD-Memorial ni kommer att spela på. Vad betyder Ian Stuart för er?
Ian Stuart startade det hela. Scenen hade nog inte funnits och vi skulle nog inte haft den här typen av konserter om det inte vore för honom. Vi håller upp det han startade. Vi håller hans minne levande genom att hålla det vi gör vid liv.

Några andra band som inspirerar er?
Det finns alldeles för många band att nämna. Ibland  även band som säkert påverkar oss, utan att vi inte ens vet det.

Är det någon av er som spelar i några andra projekt eller band?
Inte direkt. Julian och jag har spelat i Ultima Ratio tidigare.

Ni har ju några år på nacken nu som band. Vad är det som gör att ni fortsätter att spela musik? Var hämtar ni inspiration från?
Det är precis vad vi älskar att göra. Vi gillar att spela. Det är inte alltid lätt att hämta inspiration från något. Det är inte så att vi sitter och har en massa idéer till nya texter. De kommer med tiden. Det är förmodligen därför det alltid tar så lång tid för oss att släppa ett nytt album.

Ett av era album blev Indiziert. Hur har det påverkat er som band? Har ni fått någon förklaring till varför den blev det?
Det påverkar inte oss så mycket som band. Det betyder att vi inte kan spela de låtarna från den skivan som var anledningen till varför albumet blev indexet. Under många år visste vi inte ens vilka låtar det handlade om tills vi nyligen kunde få läsa deras beslut. De har fått för sig att en del av våra låtar var främlingsfientliga och därmed inte lämpliga för minderåriga att lyssna på. Det innebär att du bara kan sälja till eller spela albumet för vuxna.

Vilken spelning har hittills varit er bästa?
Det är en svår fråga, orsaken är att vi har haft så många bra spelningar. Den bästa spelningen i år har varit än så länge: This One's for the Skinheads“ tillsammans med Endstufe, Brassic, Short Cropped, The Wrongdoers och Abtrimo.

Tack Andy för din tid. Några sista ord till våra läsare och konsertbesökare?
Tackar dig för ditt intresse för vårt band. Vi hoppas att se er alla på Ian Stuart Memorial. Vi ser fram emot att ha en bra kväll.

Kommando Skins hemsida.

Ursprungligen publicerad på Realisten.se

 
 Köp
 

Kommentera här: