Intervju med Aggro Knuckle

 

Hej AggroKnuckle, trevligt att råkas! Skulle ni kunna berätta lite om er?
AggroKnuckle bildas 1993 av de tidigare medlemmarna av Cannons. Vi släppte två demoband och satte en låt på samlings-CD som heter "狼 ノ 宴" (Ookami nr Utage / The Feast Of Wolves), sen efter det hade vi en paus. Vi började igen 2006, då vi släppte  vårt första album som heter "Unshakable Determination", och den såldes bara i Japan. Den skivan är nu återutgiven av  Hostile Class Production i Chicago, som en split med Blood Red Eagle från Australien. Och nu äntligen så släppte vi härom dagen vårt andra album via vårt egna bolag som kallas Yellowside Records, skivan är en split med Bound for Glory från USA. Även Hostile Class Production kommer att släppa en version av denna skivan.

Aktuella medlemmar är Kitty (vokalist), Yoshinari (gitarr), Kensei (bas), Masuda (trummor), Takuma (gitarr). Vi kommer från olika band som Strong Style, New Dawn, The Hawks.

Hur är den politiska situationen i Japan i dag?
Det finns så många problem. Först av allt är det ekonomi. Ekonomisk tillväxt, och utbrytning från deflation. Rekonstruktion av katastrofområdet, Nuclear Power Plant. Utrikesdiplomati och säkerhetspolitik. Territoriella frågan. TPP. Årlig pension. Medicin och omvårdnad. Reformationen av statstjänsteman systemet. Ändring av konstitutionen. Minskad nativitet. Etcetera.

Personligen tror jag Japan bör tänka på de nationella fördelarna för Japan, inte för grannländerna. Japan nu gör inte det särskilt. Om detta fortsätter, kommer det nationella försvaret av Japan sjunka och huvudstäder, mark och resurser kommer att tas över av utländska krafter. På webben finns konspirationsteoretiker och hysterin över att vissa människor tror på dem. Det är också problematiskt. "Ingen oro" är ett av de största problemen, men att matas med okända uppgifter är också en.

Vi är stolta över vår höga kulturella nivå av människor och vårt flit. Att rekonstruera Japan för vinst, och för att bli ett starkare och rikare land, bör människor lära sig i den verkliga bemärkelse, och behöver växa upp, antar jag.

Ni använder ett uttryck över nått ni inte gillar, "Poseur". Kan ni förklara vad "Poseur" är för något?
Ett folk som insisterar fast att de har fel glömmer sin okunnighet och har ingen egen bekräftad idé. Det är ok att inte ha principer eller någon tro. Vad vi säger är att en Poseur är människa som bara finns till utan att ha någon mening med livet, såna som säger att allt är svårt hela tiden, till att istället bara försöka smälta in och bara låtsas som att man inte existerar.

Vad var det som gjorde att ni började spela RAC?
Det är på grund av att vi började lyssna på Skrewdrivers alster.

Hur stor är RAC-scenen i Japan? Många aktiva band?
Det är lite svårt att säga. En del band både ser ut som och spelar låtar som RAC. Men jag vet inte så mycket om dem. Kanske beror det på att vi inte kallar musikstilen just för RAC i Japan.

Ni turnerar tillsammans med Bound for Glory i Japan. Hur var er respons när du fick ett "ja" från en av de största RAC-banden att åka och turnera med er?
Ja, det hedrar oss verkligen. Vi har alla påverkats av deras musik och attityd. För mig (Kensei), är BFG ett av de största banden som påverkat mig på musiken och attityden. Vi må ha olika hudfärg och är av olika raser, men vi båda delar samma intressen. Några från Japan och utlandet har ju inte uppskattat detta med att bjuda in ett band som kallas ett WP-band och släppa en split-CD med dem. Men det handlar om identitet för oss, BFG och vi japaner, det är allt. Vi säger inte att man ska blanda blodet. Vi diskriminerar inte, men vi ska leva skilda. Det är naturligt, vi båda har våra egna kulturer, traditioner och historia och stolthet. Det är viktigt att förstå och respektera varandra. Men att tänka på samma sätt i samma sinnen är inte bra. Så det behövs för att urskilja, och det är inte diskriminering. Vi har också stolthet på vår ras, kultur och historia i vårt land, precis som ni har.

Är BFG stort i Japan? Andra RAC-band från Europa och Amerika som är populär i Japan?
I Japan är denna scen väldigt liten, man skulle nästan kunna likna det som en undergound av underground-scenen. Det finns bra band i Europa och USA och vissa är populära i Japan, förstås. Lyckligtvis så är scenen på väg upp här.

Något budskap till läsarna i Sverige?
Vi hoppas väcka ett intresse för vår musik genom denna intervju. Hoppas att vår musik når över haven efter att du läst detta.

Tack så mycket för er tid, och lycka till med turnén!
Ett stort tack själv! Vi ger uppskattning och respekt till Andreas och Realisten.se, som gav oss denna möjlighet att synas i Sverige.

 

Kommentera här: