Intervju med Act of Violence

 

Hej Stefan, kan du börja med att presentera dig själv och Act of Violence.
Hej, mitt namn är Stefan, jag är 30 år gammal och sångaren i bandet Act of Violence, ett frihetsrockband från Tyskland. Vi började göra musik tillsammans under 2002. Efter tre år och flera spelningar så tog vi chansen att spela in vårt första album som kom att heta Veritas. Ett år senare släppte vi vårt andra album Revolution. 2006 bröt vår banduppsättning upp och kvar blev bara jag och Philipp (gitarr). Under de åren spelade vi in några låtar med ytterligare musiker för provtagare och hade flera spelningar som en ballad duo men saknade fortfarande full banduppsättning. Under 2011 beslutade vi att skriva nya låtar för vår tredje fullängdare som heter “Wilde Vögel fliegen” och släpptes i november 2012. Vi har försökt hitta musiker som vill vara en del av vårt band. Just nu har vi hittat några duktiga killar som fulländar oss som ett liveband och vi är nu redo för kliva upp på scenen igen!

Det har gått sex år från att ni släppte Revolution till fram till er senaste Wilde Vögel fliegen som kom kom ut för ett halvår sedan som också blir ert tredje album. Jag har lyssnat igenom skivan och jag tycker att det är lite svårt att sätta fingret på vilken typ av musik det är, några av låtarna är väldigt optimistisk punkrock, andra har rock'n'roll-influenser, för att sen till att nästan snudda lite på hardcore. Vilken kategori skulle ni själva sätta er i?
Den som förväntar hardcore bakom Act of Violence kommer förmodligen bli besviken. Även om det finns vissa influenser av hardcore i vår stil så skulle jag nog säga att vår stil bäst skulle beskrivas som modern upbeat punkrock med polyfonisk sång. Den beskrivningen är nog den som vad vi själva är mest nöjda med.

Kommer vi att höra någon skillnad på senaste släppet jämfört med era tidigare album?
Jag tror inte att vår stil förändrats men det blev mer "vuxit upp", "mogna" och modern. Jag antar att det är den vanliga processen för utveckling. Denna gång hade vi chansen att omfatta musikaliska idéer vi hade i åtanke för år och i vår mening vi inte ändra, men förbättra vår stil. Vi fick många tid för inspelning och producera låtar i studion eftersom vi gjorde det i vårt eget. Det är ett faktum som ger några detaljer till det totala ljudet som saknades på våra tidigare utgåvor.

Nu är ju Wilde Vögel fliegen relativt nysläppt. Har ni hunnit få några reaktioner från lyssnarna än?
Åh det är svårt att få en överblick om yttranden från ditt eget arbete när du är på det, men jag tror att de flesta människor som lyssnade på vår nya skiva var nöjda. De som gillade AOV innan kommer att älska detta album eftersom det innehåller mer sarkasm och ironi än någonsin jämfört med bra melodier i ett modernt sound.

Vilka band har påverkat er mest?
Jag vet inte riktigt om våra låtar är verkligen påverkas av någon så vi försöker hitta en bro mellan smaken av oss alla i bandet men mina personliga favoritband är exempelvis RaHoWa, Day of the Sword, NOFX eller Social Distortion. Du ser att det är mycket diversifierad.

Vad sysselsätter du dig med utöver AoV?
Jag är inte så engagerad som jag var för några år sedan med politisk aktivism på grund av tidsbrist.

På min fritid arbetar jag mest som ljudtekniker för Oldschool Records. Det känns riktigt bra att kunna erbjuda de band som spelar in med mig precis det jag ville ha när jag var i en studio för inspelningar.

Hur ser framtiden ut för AoV?

Just nu planerar vi en del konserter men också hålla ett öga på att skriva nya låtar. Vi är glada över att äntligen vara tillbaks i radio och uppe på scenen och vi vill hålla detta upp nu för en stund.

 

Kommentera här: