De moderna bokbålen fortsätter.

De tyska regimen räds tydligen musiken vars texter ideologiskt inte överensstämmer med deras egna. Redan i år har de förbjudit dessa album i landet.
 
Mudoven - Aryan vs. Alien B
Reichskolonie - Die braune Kompanie Aue B
Goatmoon - Finnish Steel Storm B
Adoria - Für was wir stehen... A
Kollegah & Farid Bang - Jung, brutal und gutaussehend 2 A
Spear of Longines - Nazi Occult Metal A
Abstinenz - Nordsturm B
Hope for the Weak - The Underdogs call A
Aryan Blood - Through struggle to victory B
DJ Himmler - Unsere Zukunft B
 

Vart är alla världsartister och journalister som stödjer yttrandefriheten den här gången?

Idag minns vi de offer som omkom under Wilhelm Gustloff

MV Wilhelm Gustloff var en tysk KdF passagerarfartyg byggda av Blohm och Voss skeppsvarv. Den sjönk efter att ha blivit träffad av tre torpeder avfyrade från den sovjetiska ubåten S-13 den 30 januari 1945 med en förlust på cirka 9.000 liv. Den största förlusten av liv i en katastrof till sjöss i historien (Titanics offer uppgick till cirka 1500)

Vi kommer aldrig att veta exakt hur många av dem som omkom i tragedin Gustloff eftersom besättningsmedlemmarna tappade räkningen när tusentals flyktingar satt fast varje hörn av fartyget. Oavsett, så är historiker eniga om att detta är den med mest dödliga offer vadgällande singel fartyg.

I den panik som följde, många av passagerarna trampades ihjäl på grun av den brådskan till livbåtar och flytvästar. Viss utrustning förlorades till följd av panik. Vattentemperaturen i Östersjön vid denna tid på året är vanligtvis runt 4 ° C, men detta var en särskilt kall natt, med en lufttemperatur på -10 ° till -18 ° C och isflak som täckte ytan. Många dödsfall orsakades antingen direkt av torpederna eller drunknade i det framrusande vattnet. Andra krossades i den inledande paniken i trapporna och uppe på däck, och många hoppade i det iskalla Östersjön. Det finns rapporter om barn klängandes på vuxna och kvinnor som försökte rädda sina barn, även om ständiga vågor drog dem ifrån dem. Små barn blev utrustade med flytvästar för vuxna men drunknade eftersom huvudet hamnade under vatten och benen pekade uppåt, på grund av att flytvästen inte var anpassad för barn.
 

Det tyska bandet Die Liebenfels Kapelle har gjort en låt tillägnad de som föll offer denna dag för 69 år sedan.