Intervju med Überzeugungstäter

Det tyska bandet Überzeugungstäter klev snabbt upp på topplistorna under 2013 och folk började jämföra bandet med andra stora band som Stahlgewitter, Division Germania och Blutzeugen, mycket på grund av den kraftfulla rösten. Fast utan att vara någon blek kopia av de nämnda banden så sticker Überzeugungstäter ut på sitt egna sätt. Det är melodiskt, nästan lite snudd på metal och det blir aldrig tråkigt att lyssna på deras låtar.
 
Jag har som tur är lyckats (trots språkbarriärer) få tag i bandet för en intervju så att fler svenskar ska kunna bekanta sig med ett intressant band.
 
 
Hejsan! Vi kanske ska börja med det obligatoriska med att ni beskriver bandet Überzeugungstäter?
Jag hälsar dig! Så mycket finns det egentligen inte att säga om det här, Vi i ÜT ser oss själva som en NS-musikgrupp. Bandet startades urpsrungligen som ett solidaritetsprojekt för att hjälpa vänner och andra nationella i nöd. Nu har vi växt till full banduppsättning och vi fortsätter att praktisera solidaritetstanken!
 
Varför namnet Überzeugungstäter?
Väldigt enkelt: varje handling kommer från ens övertygelse. (namnet betyder övertygelse på svenska red. anm.)
 
Er debut "Nachkriegsschweigen" hann väl inte ligga ute på marknaden speciellt länge? Förväntade ni er att den skulle sälja slut så fort som den gjorde?
Tyvärr var utskottet för specialpedagoger väldigt snabba på att sätta albumet på den tyska indexlistan A, (förbjuda försäljning av den) men vår konstnärliga aspekt kan de inte förneka.
 
 
Era texter berör mycket vid att vara aktiv, som i till exempel låten Bewege Dich där ni sjunger "Hårda tider kräver hårda tag" och fortsätter "Res dig, lyft på röven och bli aktiv". Det låter lite som att ni är trötta på gnällspikarna i rörelsen?
Ja, det är vi! avundsjuka och agg är något som förföljer vår "scen" och det liberala vansinnet har infiltrerat oss. Alla bryr sig bara om sig själva och försummar sin omgivning. Olika brödraföreningar slåss mot varandra och hoppar på varandra likt hungriga vargar. Detta ska inte vara målet med vår rörelse! Vi måste försonas med varandra, gå ihop och tillsammans möta det som komma skall.
 
Har ni någon erfarenhet från tidigare band?
Ja, men vi redovisar det bättre genom ett hölje av tystnad =0)
 
Hur ser det ut med liveframträdanden? Kommer vi svenskar få äran att ha er på scenen här?
Vi gjorde vårt första live-framträdande på "Live H8"-konserten och sen dess så har det fortsatt! Även om det säkerligen kommer bli relativt sällsynt med spelningar, så ser vi fram emot och kommer garanterat tacka ja till att få komma till Sverige och spela om vi skulle bli tillfrågade.
 

 
Hur ser situationen i Tyskland ut idag?  
Precis som i övriga Europa kollapsar allt och makthavarna försöker rädda något som inte går att rädda längre. Demokratin har misslyckats, hon gavs bort till ett ockuperat folks händer efter att hon hade besegrats. Deras particirkus går på max och det skapas partier med falska fasader för att fånga upp folks missnöjesröster där de låtsas ge människorna en ventil.
 
Är ni politiskt aktiva vid sidan av musiken?
Ja, det är vi. Några är det mer än andra, men alla gör vi så gott vi kan.
 
Kommer ni fortsätta producera musik och när kan vi i sådana fall förvänta oss ett nytt album?
Självklart kommer vi producera mer musik, vi försöker också hela tiden utvecklas och växa i våra kretsar. Det kommer nog dröja lite innan nästa album kommer.

 
Några sista ord till våra svenska läsare?
Lev i vördnad för er sort och sätt att leva.
Svenskarna kämpar för att få livsrum i sina egna storstäder. De sanna svenskarna kommer aldrig kräla inför dessa odjur!
 
Tack så mycket för intervjun!
Vi tackar er!
 
 
 
Följ Überzeugungstäter på Facebook
 
Köp Sturmwehr / Überzeugungstäter - Familie volk vaterland här
Köp Übermensch - Der Visionär här
Köp Ahnenblut - Ahnenblut här (ett samarbetsprojekt med Wiege des Schicksals)