Intervju med Mortuary

 

Hej! Hur är livet på bårhuset?
Hej bröder ... Livet? Döden snarare! Det är häftigt. Vi är ett väldigt brutalt band, fast egentligen är vi ett par reko killar.

Är det våra döda förfäders stämmor som vänder sig i sina gravar nu som vi hör när de ser hur västvärlden har utvecklats?
Bra fråga. Vi använder denna stil för att sprida våra tankar. Med våra förfäder i hjärtat! FÖRSTÅ-ANVÄND-SKAPA!

Hur många av er är det som står för oljudet från bårhuset?
Vi är 3 stycken som står för oljudet.

Och om vi verkligen lyssnar riktigt noga till oljudet, vad är det vi kommer att höra?
Samtliga texter kommer av våra hjärtan. Naturen, Europa, kapitalism, politik är ett av de teman. Alla texterna som jag skriker ut är på tyska!

Deathcore, Grindcore? Vad är det vi hör?
Mortuary är Deathcore .. lite Metalcore och lite av den gamla goda Grindcoren.

Finns det någon musik som tränger sig in till bårhuset och kanske inspirerar er?
Mycket utav det vi lyssnar på på vår fritid har inspirerat oss på olika sätt. Band som gillas: Skrewdriver, Blue Eyed Devils, Dying Fetus, Whitechapel, Make Them Suffer, Thy Art Is Murder, Taking Your Last Chance, The Last Charge, Disfiguring The Goddess för att nämna några.

Kommer vi att få höra några nya ångesttjut inom en snar framtid från er?
Ja självklart, vår första låt hamnade på samlingsalbumet Hardcore Until The Bitter End. Tillgänglig hos PC-Records. Det nya projektet är en split-CD tillsammans med Painful Life. Spliten kommer släppas i år på OPOS-Records. Ännu mer är i planeringen!

Vems ansikte bakom gardinen vill ni inte att vakna upp till mitt i natten?
Alla våra bröder och systrar måste vakna för att förgöra odjuret! Inga fler brödrafejder!

Kommer de styrande över västvärlden idag lyckas med att skapa ett rofyllt samhälle?
Inte ens när de har förstört världen och alla länder har blivit förslavade kommer den inte att finnas. Vi måste bekämpa detta den här gången.

Några sista ord till svenska folket?
Tack för ditt intresse. Kanske vi får se varandra någon gång i Sverige. Framtiden är vår-> One family!

Följ Mortuary på Facebook.

Ursprungligen publicerad på Realisten.se

 
 

Intervju med Aggro Knuckle

 

Hej AggroKnuckle, trevligt att råkas! Skulle ni kunna berätta lite om er?
AggroKnuckle bildas 1993 av de tidigare medlemmarna av Cannons. Vi släppte två demoband och satte en låt på samlings-CD som heter "狼 ノ 宴" (Ookami nr Utage / The Feast Of Wolves), sen efter det hade vi en paus. Vi började igen 2006, då vi släppte  vårt första album som heter "Unshakable Determination", och den såldes bara i Japan. Den skivan är nu återutgiven av  Hostile Class Production i Chicago, som en split med Blood Red Eagle från Australien. Och nu äntligen så släppte vi härom dagen vårt andra album via vårt egna bolag som kallas Yellowside Records, skivan är en split med Bound for Glory från USA. Även Hostile Class Production kommer att släppa en version av denna skivan.

Aktuella medlemmar är Kitty (vokalist), Yoshinari (gitarr), Kensei (bas), Masuda (trummor), Takuma (gitarr). Vi kommer från olika band som Strong Style, New Dawn, The Hawks.

Hur är den politiska situationen i Japan i dag?
Det finns så många problem. Först av allt är det ekonomi. Ekonomisk tillväxt, och utbrytning från deflation. Rekonstruktion av katastrofområdet, Nuclear Power Plant. Utrikesdiplomati och säkerhetspolitik. Territoriella frågan. TPP. Årlig pension. Medicin och omvårdnad. Reformationen av statstjänsteman systemet. Ändring av konstitutionen. Minskad nativitet. Etcetera.

Personligen tror jag Japan bör tänka på de nationella fördelarna för Japan, inte för grannländerna. Japan nu gör inte det särskilt. Om detta fortsätter, kommer det nationella försvaret av Japan sjunka och huvudstäder, mark och resurser kommer att tas över av utländska krafter. På webben finns konspirationsteoretiker och hysterin över att vissa människor tror på dem. Det är också problematiskt. "Ingen oro" är ett av de största problemen, men att matas med okända uppgifter är också en.

Vi är stolta över vår höga kulturella nivå av människor och vårt flit. Att rekonstruera Japan för vinst, och för att bli ett starkare och rikare land, bör människor lära sig i den verkliga bemärkelse, och behöver växa upp, antar jag.

Ni använder ett uttryck över nått ni inte gillar, "Poseur". Kan ni förklara vad "Poseur" är för något?
Ett folk som insisterar fast att de har fel glömmer sin okunnighet och har ingen egen bekräftad idé. Det är ok att inte ha principer eller någon tro. Vad vi säger är att en Poseur är människa som bara finns till utan att ha någon mening med livet, såna som säger att allt är svårt hela tiden, till att istället bara försöka smälta in och bara låtsas som att man inte existerar.

Vad var det som gjorde att ni började spela RAC?
Det är på grund av att vi började lyssna på Skrewdrivers alster.

Hur stor är RAC-scenen i Japan? Många aktiva band?
Det är lite svårt att säga. En del band både ser ut som och spelar låtar som RAC. Men jag vet inte så mycket om dem. Kanske beror det på att vi inte kallar musikstilen just för RAC i Japan.

Ni turnerar tillsammans med Bound for Glory i Japan. Hur var er respons när du fick ett "ja" från en av de största RAC-banden att åka och turnera med er?
Ja, det hedrar oss verkligen. Vi har alla påverkats av deras musik och attityd. För mig (Kensei), är BFG ett av de största banden som påverkat mig på musiken och attityden. Vi må ha olika hudfärg och är av olika raser, men vi båda delar samma intressen. Några från Japan och utlandet har ju inte uppskattat detta med att bjuda in ett band som kallas ett WP-band och släppa en split-CD med dem. Men det handlar om identitet för oss, BFG och vi japaner, det är allt. Vi säger inte att man ska blanda blodet. Vi diskriminerar inte, men vi ska leva skilda. Det är naturligt, vi båda har våra egna kulturer, traditioner och historia och stolthet. Det är viktigt att förstå och respektera varandra. Men att tänka på samma sätt i samma sinnen är inte bra. Så det behövs för att urskilja, och det är inte diskriminering. Vi har också stolthet på vår ras, kultur och historia i vårt land, precis som ni har.

Är BFG stort i Japan? Andra RAC-band från Europa och Amerika som är populär i Japan?
I Japan är denna scen väldigt liten, man skulle nästan kunna likna det som en undergound av underground-scenen. Det finns bra band i Europa och USA och vissa är populära i Japan, förstås. Lyckligtvis så är scenen på väg upp här.

Något budskap till läsarna i Sverige?
Vi hoppas väcka ett intresse för vår musik genom denna intervju. Hoppas att vår musik når över haven efter att du läst detta.

Tack så mycket för er tid, och lycka till med turnén!
Ett stort tack själv! Vi ger uppskattning och respekt till Andreas och Realisten.se, som gav oss denna möjlighet att synas i Sverige.

 

Intervju med Jan-Peter

 

Hej Jan-Peter! Kan du börja med att berätta lite om dig själv?
Hej. Jag är en 28-årig tysk som gillar att uttrycka sina tankar, idéer och känslor genom att skriva texter och förmedla dem via musik.

Hur kommer det sig att du började sjunga solo?
Det fanns några texter som inte riktigt passar till stilen på musiken som vi spelade med bandet i det ögonblicket och därför jag började skriva mina egna grejer med den akustiska gitarren, som jag ändå gillade lite mer än att spela rock eller metal.

Har du haft några speciella sångare som du tycker har påverkat dig röstmässigt?
Svårt att säga om någon annans röst har påverkat mig. Men röster som jag avgudar är: Ian Stuart, Jimmy från Squadron, Stigger, George Burdi, Johnny Cash, Frank Sinatra och vissa traditionella kosacksångare.

Du syns ofta till på olika hyllningsalbum som är dedikerade till fängslade nationalister. Är det viktigt för dig att visa ditt stöd?
Musikaliskt stöd är säkert inte lika viktigt som till exempel att ge mentalt stöd genom att skriva brev till fångar. Det är av mycket större värde. Men genom musikalisk support kan det vara en del av en ekonomisk hjälp och det är i många fall signifikant.

I vilken del av Tyskland bor du? Hur ser situationen ut för nationalister där?
Jag bor i östra västdelen. Lyckligtvis har vi en hel del av naturen runt här och inte så mycket industri som i andra delar särskilt i väst. Så, det är möjligt att ha ett ganska lugnt liv här, om du inte föredrar att leva i en större stad men i en by. Men naturligtvis måste du numer möta dekadens och förfall här också, för den finns överallt, och om du bestämmer dig för att stå upp mot det, då kan du få problem.

Har du blivit utsatt för några trakasserier från makten?
Inte direkt. Jag förlorade mitt jobb två gånger, på grund av Antifas interaktioner, men det är allt.

Det är alltid intressant att veta vilken typ av musik artister lyssnar på och vilka band som man hämtar sina musikaliska influenser ifrån. Vilka är dina huvudsakliga musikaliska influenser?
Jag antar att det är den musiken man föredrar och ofta lyssnar på påverkar en på ett eller annat vis, så jag kan nämna några av mina favoritband genom tiderna. Skrewdriver, Squadron, Pink Floyd, Bound for Glory, Day of the Sword, Ton Steine Scherben, Honor och några fler...

Lyssnar du även på kommersiell musik?
Ibland finns det vissa traditionella hardcoreband som jag lyssnar på, och faktiskt så lyssnar jag är ganska mycket på rapmusik.

Du har gjort en hel del covers. Flera av låtarna har du ju faktiskt också sjungit in på originalspråket, som italienska och ryska för att nämna några. Det måste ha varit svårt eller?
Det är väldigt svårt att uttala allt noga till hur en infödd skulle göra det, även om du talar språket flytande, skulle jag säga. Engelskan och ryskan var för mig mycket lättare än till exempel italienskan.

White Wolf anser jag var ett underskattat band. Faktiskt lite av ett favoritband för mig. Så jag blev överraskad över att du hade gjort några covers på både "Stand Tall" och "Father Odin". Vad tycker du själv om White Wolf och deras texter
Jag håller fullständigt med dig. Jag uppskattar verkligen att lyssna på deras musik, även om vissa av texterna har en subkulturell påverkan. Men i allmänhet, White Wolfs musik och texter äger en exceptionell själ som ger en speciell känsla för mig! Det ligger fortfarande över genomsnittet, även om det finns fler professionella band dessa dagar...

Är du också politiskt aktiv förutom musiken?
Jag går sällan till demonstrationer eller marscher, eftersom de är alltför ofta kontraproduktivt i vårt land. Självklart ser jag att det är viktigt att gå på gatorna och visa fienden att det fortfarande finns människor som motsätter. Men vi har en mycket hög andel av avskum på demonstrationer, alltså all positivitet inverteras, ibland bara genom att titta på några enstaka personer.

För mig som är aktiv betyder det att jag lever mitt eget liv på ett sätt som överensstämmer med våra ideal: Att vara ärlig, alltid sträva efter något högre, självutveckling och godhet. Detta är grunden. Människor runt omkring dig är beredd att följa ett gott exempel när de ser den. Detta är nyckeln. I min synvinkel är det fel att tala om för folk vad de ska göra när du är full av misstag själv. Så, först, borde vi alla ta en titt i spegeln och därefter arbeta med oss själva. Om vi lever som vi lär, är vi redo att övertyga andra.

Du verkar vara upptagen med musiken. När kan vi förvänta oss nästa album? Några speciella låtar från det nya albumet som du tror kommer att bli hits?
Just nu spelar jag in fem nya låtar till en split-CD med min vän Barny och bandet Blutbanner. Men jag har ingen aning om när det kommer att vara klart och släppt. Jag har precis börjat spela, eftersom jag hade fri tid för att göra det.

Hehe, jag skulle aldrig säga att någon av mina låtar är eller kommer att bli en hit. Jag är nöjd när det finns människor som gillar mina grejer, men det är allt!

Har du någon sista budskap till våra läsare i Sverige
Tyvärr har jag aldrig besökt ert land, men jag hoppas kunna göra det en dag...
Mina bästa hälsningar till alla svenska kamrater! Håll på att försvara era familjer, era rättigheter, era ideal och er ära!

Tack så mycket Jan-Peter för din tid!
Tack så mycket för ditt intresse! Ha det bäst!